ANA – Acum Noi Acționăm – pentru Viitorul României !

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Studentului, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și-a lansat candidatul ideal pentru alegerile parlamentare – ANA!
ANA (acronim pentru Acum Noi Acționăm) propune un program de guvernare complementar care asigură o finanțare corespunzătoare a educației, beneficii fiscale pentru tinerii angajați din educație și sănătate și o participare corespunzătoare a studenților în luarea deciziilor din universități!

ANOSR a lansat public în data de 9 Octombrie „Scrisoarea Deschisă pentru Viitorul României”, prin care se adresează liderilor partidelor politice, miniștrilor relevanți, parlamentarilor și candidaților la parlamentare, le atrage atenția asupra unor probleme acute ale studenților și ale societății și solicită asumarea de către aceștia a unor soluții. Scrisoarea are deja aproximativ 2000 de susținători și poate fi găsită aici: http://www.petitieonline.com/pentruviitor. Până în acest moment, foarte puțini politicieni au răspuns scrisorii, iar prioritățile studenților au fost integrate destul de puțin sau neclar de principalele forțe politice în programele proprii de guvernare!

Întrucât considerăm că participarea studenților și a tinerilor la vot este extrem de importantă pentru a fi tratați cu responsabilitate de clasa politică, dar și pentru a informa studenții cu privire la (ne)seriozitatea cu care factorii politici tratează solicitările și viitorul nostru, ANOSR o lansează pe ANA – candidat ideal la alegerile parlamentare!

Programul complementar de guvernare ANA cuprinde solicitările transmise de studenți prin scrisoarea deschisă, printre care:

–       Alocarea a 6% din PIB pentru educație, din fonduri publice – pentru un învățământ accesibil și de calitate! Investirea în cămine, cantine, subvenția cămine-cantine, biblioteci și resurse de învățare sunt câteva din temele prioritare în acest sens
–      Creșterea veniturilor tinerilor angajați din educație și sănătate inclusiv prin acordarea de facilități fiscale și alte beneficii
–       Asigurarea participării corespunzătoare a studenților în luarea deciziilor din universități și societate și asigurarea respectării drepturilor acestora!

(click pe imagine pentru programul de guvernare complet)

Pagina de facebook a candidatului ANA (https://www.facebook.com/ana.huligana) numără deja peste 2300 de fani, în timp ce peste 70.000 de persoane (utilizatori unici) au urmărit actualizările numai în ultima săptămână[1]. Până acum, de la agenții guvernamentale până la căutarea disperată a unui student îndrăgostit, ANA a inspirat fantezie, curiozitate și dezbatere  în rândul tinerilor. Mai mult, ca modalitate și tehnică de promovare, ANA a fost prezentată inclusiv în cadrul cursurilor facultăților de profil din țară!

Prin pagina de facebook ANA studenții vor fi informați cu privire la răspunsurile primite de la clasa politică referitor la prioritățile menționate și vor fi încurajați să interacționeze într-un mod inedit cu profilurile online ale acestora. Totodată, indiferent de opțiunea politică, ANA va încuraja studenții să participe la vot!

Astfel, ANOSR își propune să determine candidații la alegerile parlamentare și forțele politice din România să dea răspunsuri clare cu privire la ceea ce își asumă referitor la prioritățile exprimate de studenți.

Prima listă de răspunsuri din partea clasei politice va fi comunicată public Vineri, 23 Noiembrie.

„Participarea studenților și tinerilor la vot este crucială pentru ca viitorul României să fie tratat cu seriozitate de clasa politică. ANA, dar și campaniaStudenți pentru Viitorul României” în ansamblul său, sunt expresia încrederii noastre în capacitatea studenților și tinerilor de a își influența construcția propriului viitor și necesitatea participării noastre la procesele democratice din societate. Totodată, acestea sunt și expresia dezamăgirii față de modul superficial în care principalele forțe politice tratează solicitările noastre și își asumă cu adevărat investiția în viitorul țării!” Mihai Dragoș, președinte ANOSR

(click pentru poster)

ANA este un candidat fictiv și poate fi găsită pe facebook aici: https://www.facebook.com/ana.huligana.
Scrisoarea deschisă pentru Viitorul României
poate fi găsită aici: https://old.anosr.ro/semneaza-petitia/

[1]Date preluate din statisticile furnizate de către facebook.

Share.

Leave A Reply