Studenții participă din nou în conducerea Caselor de Cultură ale Studenților, ca urmare a demersurilor ANOSR!

0

Azi studenții au redobândit dreptul de vot în Consiliul de Administrație al Caselor de Cultură ale Studenților, respectiv al Complexului Cultural Sportiv Studențesc ,,Tei” (CCSS ,,Tei”), drept statornicit prin Ordinul Ministrului Tineretului și Sportului nr. 1524/27.11.2020 privind aprobarea modificării Regulamentului – cadru de organizare și funcționare al caselor de cultură ale studenților și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc ,,Tei”.

Din iulie 2019, ANOSR a reluat demersurile din 2016 pentru ca studenții să redevină parte a conducerii Caselor de Cultură ale Studenților, respectiv al Complexului Cultural Sportiv Studențesc ,,Tei”. După 17 luni, anunțăm publicarea de către Ministerul Tineretului și Sportului a reglementării care asigură participarea a 2 studenți în conducerea CCS-urilor. 

Implicarea studenților la nivel decizional reprezintă un factor care asigură că opiniile lor contează direct și determină îmbunătățirea serviciilor oferite de CCS pentru studenți, astfel încât să fie corelate cu nevoile și așteptările acestora.

ANOSR a înaintat inclusiv în ultima etapă, de consultare publică, o serie de amendamente pentru Ordinul privind aprobarea modificării Regulamentului – cadru de organizare și funcționare al caselor de cultură ale studenților și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, acestea fiind integrate în noul Regulament.

Ne vom asigura în continuare că studenții sunt cu adevărat implicați și ascultăți în activitatea CCS, contribuind astfel pe deplin la dezvoltarea instituțiilor.

Share.

Leave A Reply