Studenți pentru viitor!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a lansat Marți, 9 Octombrie, în cadrul unei conferințe de presă Scrisoarea deschisă pentru viitorul României.
Ea se adresează Parlamentului României, Guvernului României, Candidaților pentru Parlamentul României, Președinților Partidelor Politice din România.

ANOSR, alături de Consiliul Tineretului din România, Colegiul Medicilor din România, Consiliul Național al Elevilor, Asociația Medicilor Rezidenți, Global Romanian Society of Young Professionals și Academia de Advocacy, în calitate de semnatari inițiali, atrag atenția asupra problemelor majore ale tinerilor, în special cele ale studenților și tinerilor absolvenți din educație și sănătate. Scrisoarea cuprinde și o analiză a argumentelor principale care stau la baza inițiativei!

Printre altele, semnatarii cer:

– Acordarea a 6% din PIB pentru Educație, inclusiv pentru investiții în cămine, cantine, creșterea subvenției cămine-cantine și alte investiții, dar și pentru reîntregirea finanțării universităților de către stat pentru a permite revenirea salariilor profesorilor.

Creșterea veniturilor tinerilor absolvenți din educație și sănătate.

Acordarea importanței cuvenite vocii studenților, în cadrul universităților dar și național.

(click pe poze pentru a vizualiza propunerile legislative)

Click aici pentru a vizualiza adresa trimisă parlamentarilor României și liderilor partidelor politice. Aceasta urmează să fie transmisă în continuare candidaților la alegerile parlamentare din 9 Decembrie 2012

Dacă susții inițiativa click aici pentru a semna petiția online de susținere a propunerilor legislative ANOSR .

(ANOSR va reveni cu lista semnatarilor și a susținătorilor inițiativei)

Share.

Leave A Reply