Zilele Tehnice Studențești – Timișoara

0

În perioada 11-18 mai 2007, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara, membru al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, organizează cea de-a XII-a ediție a Conferinței Internaționale “Zilele Tehnice Studențești” Timișoara.

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Universitatea “Politehnica” din Timișoara, Facultatea de Mecanică din Timișoara, Centrul de Informare și Consiliere a Studenților din UPT, Departamentul de Relații Internaționale al UPT, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Asociația Euro<26. Parteneri în promovarea evenimentului: Organizația Studenților din Universitatea “Babes-Bolyai” (OSUBB), Liga Studenților “Pintea Viteazul” (LSPV), RadioM, Radio Complex, TeleU, AnalogTV, TeleEuropa NOVA, RadioTimișoara, WestCity Radio.

Conferință Internațională “Zilele Tehnice Studențești” (ZTS) este o acțiune de prestigiu în centrul universitar Timișoara și nu numai, în acest an ajungând la cea de-a XII-a ediție. Încă de la prima ediție a ZTS, acțiunea a pornit cu o sesiune de comunicări științifice în cadrul căreia participanții, provenind din mai multe centre universitare din țară, erau stimulați să își valorifice potențialul creativ prin expunerea unor teme de actualitate în domeniul științific și binenteles au fost încurajați să-și prezinte proiectele de cercetare la care mulți dintre participanți lucrează.

Începând cu ediția a X-a această manifestare a devenit cunoscută și pe plan internațional prin participarea unui număr semnificativ de studenți din centre univesitare europene din țări ca Franța, Italia și Germania. Numărul participanilor din afara țării a cunoscut o creștere în cadrul celei de-a XI-a ediție unde, pe lângă participanți din țările de mai sus ne-am bucurat, pe lângă prezența unor studenți din țările mai sus menționate și de prezența unor participanți din Ungaria, Serbia, Moldova, Polonia.

Ca și în anii precedenți, ne dorim prin intermediul ZTS, să facilităm angrenarea a peste 500 de participanți din țară și din Europa în cadrul secțiunilor manifestării noastre.

1. Sesiune de comunicări științifice

2. Concursuri profesionale

3. Competiție de roboți mobili

4. Traininguri, seminarii și workshop-uri

5. Prezentări de companii

6. Vizite în cadrul companiilor

7. Seri culturale și sociale

8. Excursie tehnică și turistică.

Sesiune de comunicări științifice vom facilita valorificarea potențialului creativ a aproximativ 200 de studenți provenind din peste 30 de universități tehnice din Europa (Germania, Franța, Italia, Ungaria, Polonia, Rep. Moldova, Serbia și evident România) prin implicarea în activități de cercetare științifică. Pe parcursul a două zile participanții la eveniment vor prezenta lucrări de cercetare științifică în peste 20 de domenii inginerești.

Concursuri profesionale studenții se vor implica în concursuri profesionale destinate testării cunoștințelor tehnice dobândite de-a lungul timpului în cadrul cursurilor de Organe de Mașini, Rezistenta Materialelor, Mecanică și Desen Tehnic (Proiectare Asistată de Calculator).

Training-uri, seminarii și workshop-uri Până în momentul angajării, studenții rareori iau contact cu un mediu care să le faciliteze munca în echipă și care să evidențieze modul de construire, creeare, management, comunicare și relaționare al unei echipe. Seminariile sunt o alternativă la educația formală și au ca scop familiarizarea participanților cu câteva reguli de bază în comunicarea inter-umană, în distribuirea sarcinilor într-o echipă eficientă și implicit ce înseamnă planificarea strategică.

Acțiunea se va finaliza printr-o excursie în care se vor vizită atât obiective cu caracter tehnic cât și obiective culturale.

Pentru a vă putea înscrie la această manifestare este suficient să completați formularul disponibil pe siteul nostru.

Contacte:

Coordonator:

Mihai CATANĂ

tel. : 0722605474 / 0765508227

email: mihai@liga.mec.upt.ro

mihai03_ro@yahoo.com

web: www.liga.mec.upt.ro

Vice-coordonator:

Vlad VÂNĂTU

tel. : 0726349298

email: bigfootvlad@yahoo.com

web: www.liga.mec.upt.ro

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul: www.liga.mec.upt.ro/zts, sau puteți afla mai multe trimițând un email cu întrebările dumneavoastră pe adresa: zts@liga.mec.upt.ro

Share.

Leave A Reply