Zilele Tehnice Studențești, Timișoara

0

În perioada 6 – 13 mai 2007 Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara, membru ANOSR, organizează cea de-a XI-a ediție a Conferinței Internaționale “Zilele Tehnice Studențești”.

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Universitatea “Politehnica” din Timișoara, Facultatea de Mecanică din Timișoara, Centrul pentru Informare și Consiliere Profesională a UPT, Departamentul de Relații Internationale al UPT, Liga Studenților din Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Direcția Județeana pentru Tineret Timiș, Fundația Euro<26.

Conferință Internațională “Zilele Tehnice Studențești®” este o acțiune cu tradiție în centrul universitar Timișoara dar și pe plan național, reunind pe parcursul celor zece ediții desfășurate până acum, studenți și cadre didactice de la majoritatea universităților tehnice din România, fiind promotorul unor acțiuni similare în centrele universitare din țară.

În ediția din acest an vom facilita interacționarea a aproximativ 500 de participanți, atât din țară cât și din Europa prin intermediul ZTS® în cadrul următoarelor secțiuni:

1. Sesiune de comunicări științifice

2. Concursuri profesionale

3. Competiții sportive

4. Tradiții și valori culturale românești

5. Traininguri, seminarii și workshop-uri

6. Excursie tehnică și turistică.

Sesiune de comunicări științifice – vom facilita valorificarea potențialului creativ a aproximativ 200 de studenți provenind din peste 30 de universități tehnice din Europa (Germania, Franța, Italia, Ungaria și evident România) prin implicarea în activități de cercetare științifică. Pe parcursul a două zile participanții la eveniment vor prezenta lucrări de cercetare științifică în peste 20 de domenii inginerești.

Concursuri profesionale – studenții se vor implica în concursuri profesionale destinate testării cunoștințelor tehnice dobândite de-a lungul timpului în cadrul cursurilor de Organe de Mașini, Rezistența Materialelor, Mecanică și Desen Tehnic.

Tradiții și valori culturale românești – această secțiune urmărește interacționarea ținerilor studenți români și străini din punct de vedere cultural, prin muzică, dans și port popular. Ne propunem să reînviem și să cultivăm sentimentul de identitate națională, să redăm adevărată valoare culturii populare românești și să readucem în prim plan muzică, portul și arta culinară românească.

Competiții sportive (basket și fotbal) – în ultimul timp interesul tinerilor față de practicarea sportului este din ce în ce mai scăzut datorită faptului că timpul alocat pentru activități de acest gen este foarte redus, astfel, în cadrul ZTS® 2007 se vor organiza și manifestări sportive care își propun să reanimeze interesul pentru sport al studenților.

Training-uri, seminarii și workshop-uri – Până în momentul angajării, studenții rareori iau contact cu un mediu care să le faciliteze munca în echipă și care să evidențieze modul de construire, creeare, management, comunicare și relaționare al unei echipe. Seminariile sunt o alternativă la educația formală și au ca scop familiarizarea participanților cu câteva reguli de bază în comunicarea inter-umană, în distribuirea sarcinilor într-o echipă eficientă și implicit ce înseamnă planificarea strategică.

Acțiunea se va finaliza printr-o excursie în care se vor vizită atât obiective cu caracter tehnic cât și obiective culturale.

Contacte:

Coordonator:

Andrei Crăciun

tel. : 0722222095 / 0765459565

email: andrei@liga.mec.upt.ro

web: www.liga.mec.upt.ro

Vice-coordonator:

Mihai CATANĂ

tel. : 0722605474 / 0765508227

email: mihai@liga.mec.upt.ro

web: www.liga.mec.upt.ro

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul: www.liga.mec.upt.ro/zts

Share.

Leave A Reply