Viitorul apartine tinerilor

0

Joi, 21 Martie, Conferintele BookLand Evolution (editia a 6a) revin la Ploiesti intre orele 12:00-16:00, la Palatul Culturii – sala “Marea Unire” (Str. Sublocotenent Erou Calin Catalin, nr. 1).

Sute de tineri sunt asteptati joia aceasta la Palatul Culturii pentru a-i asculta si a interactiona cu profesionisti consacrati, veniti sa-i incurajeze si motiveze prin exemplu personal sa faca alegerile potrivite in viata, accentuand importanta dezvoltarii personale prin studiu si practica. Speakerii sunt: Ilian Virgil – cercetator in inteligenta artificiala, profesor si antreprenor, Mihail Karaghiaur – profesor de limba Franceza, Iulia Elisa Suditu – profesor de limba Engleza, John Cristea – prezentator TV, Claudia Iordache – Psiholog, Dragoș Brașoveanu – Project manager Respiro Schools, leadership trainer si vorbitor educational si Ioana Maria Lupascu – pianist concertist, solista a filarmonicii ‚Paul Constantinescu’.

Ilian Virgil – cercetator in inteligenta artificială, profesor și antreprenor: “Majoritatea tinerilor vor avea slujbe care nu existau atunci cand erau elevi sau studenti. Din acest motiv trebuie sa se angreneze intr-un proces de educatie continua, folosind toate resursele extraordinare ale lumii contemporane. Asa vor fi capabili sa concretizeze aspiratiile care pareau irealizabile precedesorilor. In acest fel, abstractul se materializeaza rapid in beneficiul lor.”

Mihail Karaghiaur – profesor de limba Franceza: ”Ca din toate meseriile pamantului, as alege si acum, după 20 de ani de profesorat, tot asta, nu cred ca mai e un mister pentru nimeni, mai ales pentru cei cu care intru-n contact zi de zi, elevii mei. Fiecare zi in care descopar si ma descopar, evoluez si particip activ la evolutia cuiva, a unui adult in devenire, dar, mai ales fabuloasa terapie anti-aging pentru creier de care beneficiez, desi toate astea se petrec intr-un mediu de multe ori imperfect și ostil educatiei adevarate, dar care ESTE perfectibil, printr-un efort comun al tuturor celor implicati, sunt tot atatea motive pentru mine de-a continua sa fiu inspirat si sa inspir, sa ma updatez continuu si sa devin mai bun.”

Iulia Elisa Suditu – profesor de limba Engleza: “Count your age by friends, not years. Count your life by smiles, not tears.” (”Contorizeaza-ti viata prin numarul prietenilor, nu al anilor. Numara-ti viata prin zambete, nu lacrimi.” )

John Cristea – prezentator TV: “Pentru John Cristea ziua are mai mult de 24 ore, fiindca nu ne putem da seama cand are timp sa faca toate lucrurile pe care le face: emisiunea “Generatia lui John”, proiecte noi, job, radio, mai nou vlogul “Ce zice John?”, dar si altele. Emisiunea, care este cea mai de pret realizare a prezentatorului TV, nu vorbeste despre o generatie anume, ci despre comunitate, despre sutele de voci tinere care s-au facut auzite, miile de vise implinite si nenumaratele zambete prohovene si nu numai. Vocea de la radio si ambitia uimitoare se intalnesc la John, John Cristea.”  

Claudia Iordache – Psiholog: “Relatia cu tine reflecta relatia cu ceilalti, asadar alege sa te dezvolti!”

Dragos Brasoveanu – Project manager Respiro Schools, leadership trainer si vorbitor educațional: “Prin ceea ce sunt si fac, scopul meu in viata e sa adaug valoare celor de langa mine influentandu-i in sens pozitiv. Eu cred ca doar atunci cand omul isi descopera scopul vietii, alege sa faca din dezvoltarea personala un proces intentionat si continuu si e dispus sa ajute si pe altii, va cunoaste succesul.”

Ioana Maria Lupașcu – pianist concertist, solistă a filarmonicii ‚Paul Constantinescu’: “Cunoasterea iti ofera libertate. Daca vrei sa schimbi viitorul incepe cu tine si daca vrei sa contezi, asigura-te ca stii atat de multe lucruri incat nu se poate face abstractie de tine.”

Si pentru ca anul acesta programul Conferintelor include si un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Ploiesti a fost invitat sa cante Danu Gabriel – chitara clasica, elev al Colegiului de Arta “Carmen Sylva” din Ploiesti.

Intrarea este LIBERA!
www.book-land.ro/conferinte
www.facebook.com/BookLandConferintesiTabere/
https://www.youtube.com/c/BookLandConferintesiTabere

Sponsori:  Deutsche Leasing, Asevi, Caroli Foods, Mediapost Hit Mail, Touch Antibacterial, Sana, Qplaster, Stand for Development, STILL Material Handling, Metron Group, IntegralEdu, Di Bas, Kiwi Finance, Genco 93, Ipso Agricultura, Ivatherm, BARZA, Lugera – The People Republic, Lampart, Dagmar, Licurici Impex, Antalis, Gradinariu, Kirchhoff Automotive, Paflora, Tractor Proiect Comert, Maleo, Loncolor, Stabilus, Murnic TRPC, RAP Development, Cumpana

Parteneri: Magic FM, Rock FM, Agerpres, Romania Libera, Rol.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Eva.ro, Intuitext, Didactic, SuntParinte, ExamenulTau, IQool, Suplimentul de Cultura, Ceasca de Cultura, Centrul de Parenting, Sfatul Parintilor, BlitzTV, ANOSR, EESTEC, Consiliul Judetean Prahova.

BookLand a luat nastere in 2011, ca prim targ urban de carte in malls, piete si parcuri. S-a dezvoltat intr-o caravana nationala care a vizitat anual peste 40 orase. Tabara Coolturala BookLand, Conferintele BookLand Evolution si www.inPractica.ro completeaza abordarea social-educationala asumata. Conferintele BookLand Evolution s-au intalnit cu peste 100,000 tineri carora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi si recomandari. Iar in cadrul Taberelor Coolturale BookLand, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”,  peste 1,000 tineri au fost incurajati prin workshop-urile si lectura zilnica sa pretuiasca timpul liber si echilibrul fin dintre educatie si distractie.

 

 

Share.

Leave A Reply