Vești bune pentru studenți! Locurile în tabere aproape că se dublează!

0

În urma demersurilor realizate de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Ministerul Tineretului și Sportului a adoptat Ordinul nr. 290 din 13 aprilie 2018 pentru aprobarea Metodologiei de organizare și desfășurare a Programului Național „Tabere studențești” 2018. Față de anul precedent, această metodologie prevede următoarele:

  • În premieră vor putea beneficia de aceste locuri și studenții de la forma de învățământ „cu taxă”
  • Repartizarea se va face exclusiv în funcție de medie
  • Se păstrează categoria de locuri acordate în baza unor cazuri sociale, reprezentând maxim 20% din locurile repartizate unei universități

De asemenea, numărul total de locuri acordate pentru Programul Național „Tabere studențești” 2018, a crescut cu 66,6%, de la 6.000, la 10.000 de locuri. Cele mai mari creșteri se înregistrează în cazul instituțiilor de învățământ superior în care există o proporție mai mare a studenților care nu beneficiau de un loc bugetat. Efortul bugetar pentru a acoperi aceste creșteri este 2.000.000 de lei.

Vezi repartizarea pe instituții de învățământ superior aici

În ciuda faptului că există în continuare probleme în ceea ce privește varietatea locurilor de cazare și sumele insuficiente alocate pentru hrana participanților, considerăm că prin OMTS nr. 290/2018 s-au realizat modificări importante în structura Programului Național „Tabere studențești”, aducând o schimbare în bine semnificativă.

Vezi toate propunerile ANOSR aici

Share.

Leave A Reply