Urările studenților reprezentanți la început de an universitar

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România urează tuturor studenților din România un an universitar bun, plin de reușite și cât mai productiv!

Îi îndemnăm să își apere întotdeauna drepturile și să nu ezite în a sesiza problemele cu care se confruntă. ANOSR va lupta mereu pentru studenți!

Studenții din organizațiile membre ANOSR din toată țara, își salută noii colegi și vorbesc despre atmosfera de început de an universitar precum și despre problemele cu care s-au confruntat:

“LSFMPT urează tuturor studenților de la ciclul licența, masterat sau doctorat un an nou universitar mai bun decât cel precedent, cu cât mai multe realizări și reușite școlare și extrașcolare. LSFMPT își asumă reprezentarea studenților la nivelul Facultății de Management de Producție și Transporturi din Universitatea Politehnica Timișoara, urmând să asigure o bună comunicare între studenții acestei facultăți și forurile care le influențează viața academică. Mult succes ! ” – Attila Turi, Președinte LSFMPT Timișoara

“Anul universitar a început în ASE la 1 octombrie. Exceptând cozile din prima zi, cazările au decurs conform calendarului afișat.  Problemele au apărut atunci când studenții au constatat că nu au acces la internet și implicit la informații.  Situația ar putea să dureze până la două luni deoarece contractul cu providerul ASEului a expirat la 1 octombrie și trebuie să se realizeze o nouă licitație. Încă o dată studenții au de suferit din cauza unui sistem birocratic, după ce din același motiv riscau să rămână fără taberele studențești în vară. SiSC va lua atitudine în acest sens!” –  Dana Nicula – Președinte Sindicatul Studenților din Cibernetică, București

“Asociația Studenților Francofoni din Iași vă urează un an universitar prolific !

Organizația noastră se află în plină recrutare și ia pulsul vieții studențești de câteva zile bune. Prin Copoul nostru drag și prin campusul nostru, lumea, studenții, par puțin îngândurați și preocupați.

Bobocii sunt, ca de obcei, dezorientați, temători în a întreba, cunosc puține despre voluntariat, însă, ni s-au alăturat oameni foarte diverși de la toate facultățile. Remarcăm numeroși studenți Erasmus, în special francezi la facultățile de litere, sociologie și medicină. Cursurile au început  cu seriozitate, iar profesorii sunt încântați să ne vadă.

Bonne rentrée et Bon courage dans le nouveau an universitaire ! ” – Dragomir Nicoleta ASFI, Iași

“Clubul Studenților Economiști din Sibiu, urează tuturor studenților și în special bobocilor un călduros “Bun venit” încă de la deșchiderea oficială a anului universitar. Dorim studenților să comunice cât mai bine cu reprezentanții lor, îmbunătățind astfel calitatea învățământului superior. Din păcate, mulți studenți au rămas fără loc de cazare în căminele universitare datorită cererii prea mari. Încă se încearcă îmbunătățirea facilităților și serviciilor pentru studenți.” – Horațiu Cipariu – Președinte CȘE, Sibiu

“Ca la fiecare început de an, Organizația Studenților Farmaciști își numără bobocii, își deschide larg porțile pentru noii voluntari și își pune umărul la dispoziția tuturor studenților farmaciști, pe care se străduie să îi îndrume și să le reprezinte interesele.

Și anul acesta ne propunem, ca pentru ei, să milităm pentru educație de calitate, profesionalism, fără să uităm să fim tineri și să ne distrăm…pentru că suntem mai mult decât studenți, suntem OSFisti!

Vă dorim tuturor, un an cât mai productiv și bun pentru voluntariat! ” Delia Gologan – Președinte OSF, Cluj-Napoca

“Salutări! Salutări! Mai precis din Universitatea de Vest din Timișoara. Nu știu dacă există schimbări majore în viața studențească de la noi. Cel puțin în UVT taxele au rămas aceleași pe toate domeniile, așa că lucrurile care dor mai mult sunt cât de cât pansate. Din păcate nu s-a inaugurat nici un cămin nou așa că în UVT capacitatea de cazare a rămas aprox. aceeași și anume 50-60% din nr. total de cereri depuse.

Momentan suntem cât de cât mulțumiți de relația și de modul de lucru cu universitatea. În același timp, invităm studenții să ne sesizere eventualele probleme pe care le întâmpină. Toate contactele noaste sunt “urcate sus” pe osut.ro așa că așteptăm cu nerăbdare sugestii, recomandări, înjurături, laude sau aprecieri. Bine ați venit la facultă dragi colegi!” – Cristian Panțir – Președinte OSUT, Timișoara

“Începutul anului academic e prilej dublu de sărbătoare pentru Organizația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj Napoca (OSUT Cluj), pe lângă întoarcerea studenților, sărbătorește încă un an de existența. Chiar dacă lucrările la Căminul 4 Observator au întârziat cazarea studentelor, OSUT a pus cot de la cot și a dat o mâna de ajutor pentru a finaliza lucrările cât mai iute…

Suntem mândri că al nostru radio, Student Sound a împlinit un an de emisie și sperăm că el să devină cât mai popular și mai util studenților. Pe noii boboci și nu numai, îi așteptăm să participe la recrutările organizației. De 7 ani, Luptăm pentru studenți!” – Radu Rus – Președinte OSUT, Cluj-Napoca

“La deschiderea  de an universitar, Asociația Studenților din Universitatea Suceava a urat “Bun venit ! “ bobocilor care au primit informații despre noi și ANOSR cu îndemnul de a se alătura echipei noastre.

ASUS își propune și în acest an să reprezinte studenții suceveni în forurile de conducere ale universității și facultăților, să ofere acestora informații despre drepturile și obligațiile lor cât și alte informații despre viața studențească, cum și de cine sunt reprezentați , să afle nevoile și problemele cu care se confruntă în vederea soluționării acestora.” Gherasim Ela Raluca – Președinte ASUS, Suceava

“Începutul de an universitar surprinde OSUBB-ul în plină desfășurare de proiecte: împărțirea de agende universitare în rândul studenților din Universitatea Babes-Bolyai, OSUBBurse de la Raiffaisen Bank pentru studenții mai mult decât studenți, cât și recrutările de noi voluntari dornici de reprezentare studențească și proactivitate.

Organizația Studenților din Universitatea Babes-Bolyai (OSUBB) așteaptă toți tinerii din mediul clujean studențesc să se alăture echipei de voluntari. Fie că noul an să ne aducă forțe proaspete și multă perseverență pentru dezvoltarea personală în domeniul ales, putere de muncă și asimilare de noi cunoștințe, cât și voință și tărie de a lupta în continuare pentru drepturile studenților, nevoile acestora și o informare cât mai corectă.

OSUBB e mare și va face și în noul an universitar 2010-2011 să conteze! ” Ramona Franț – OSUBB, Cluj-Napoca

“Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța urează tuturor studenților un început de an universitar 2010-2011 plin de realizări atât pe plan profesional și academic cât și pe plan personal. Bobocilor Universității Maritime din Constanța, le urăm un călduros “Bine ați venit!” în familia noastră, și  succes în această nouă etapă a vieții lor.

Menționăm că sistemul educațional românesc trece momentan printr-un proces de reformă și de aceea Liga Studenților va încerca să preîntâmpine orice neplăceri sau probleme pe care studenții noștrii le vor înfrunta. Urăm studenților să nu uite că principalul nostru scop este să le asigurăm un parcurs academic cât mai liniștit și plin de satisfacții și împliniri la finalul acestuia.

Alături de noi, la Deschiderea Anului Universitar, va fi trupa Proconsul care ne va încânta cu un concert dedicat studenților UMC-isti. Dorim ca, de la an la an, să aducem trupe din ce în ce mai cunoscute şi valoroase, iar relația dintre studenți și conducerea universității să rămână una de colaborare pentru că doar astfel vom putea clădi un mediu academic corespunzător. Mult succes tuturor!” – Bogdan Budascu – Președinte LSUMC, Constanța

Asociația Studenților de la Facultatea de Business din Cluj Napoca- ASB CLUJ, a început noul an universitar în forță, cu multă nerăbdare, mult entuziasm și poftă de muncă. Bobocii au început prima zi cu seriozitate, cu orarul definitivat, cazările făcute și toate modificările necesare la zi. Studenții noștri sunt în permanență informați de pe site-ul facultății cu ultimele noutăți, updatate la timp. Colaborarea noastră cu facultatea este în continuare una foarte bună. Probleme deocamdată nu sunt, doar cele tipice fiecărui an, gen locuri prea puține în cămine, coada de la cazări, internetul din cămine și așa mai departe….dar și faptul că studenții de la buget nu vor mai avea două linii gratuite de transport în comun, ci doar una.

Mesajul nostru pentru boboci, pe lângă cel de “BUN VENIT”, este următorul : “Până nu începeți să vă încredeți în voi, nu aveți o viața a voastră!  Meritați mai mult, puteți mai mult, tot ce aveți nevoie este mult curaj și ambiție, atât !  Căutați puterea din voi, restul vine de la șine. Implicați-vă în organizații studențești, în cât mai multe activități și vă garantăm că nu veți avea nimic de pierdut doar de câștigat! “” Horațiu Petrușa – Președinte ASB, Cluj-Napoca

Share.

Leave A Reply