Un nou mandat în fruntea studenților din Europa. Leader-ii ANOSR, apreciați de peste 11.000.000 de studenți.

0

În 23 aprilie 2009 a avut loc în Belgia, Adunarea Generală a Uniunii Studenților din Europa (ESU). În cadrul acestei adunări, Ligia Deca a fost aleasă pentru un nou mandat în funcția de Președinte ESU, iar Robert Santa în Comitetul pentru Probleme Academice (AAC).

Fost Președinte al ANOSR, Ligia Deca a fost primul student român ales în funcția de Președinte al ESU, în Adunarea Generală a ESU din 9 – 11 mai 2008. Acest al doilea mandat obținut cu o majoritate covârșitoare de voturi (Ligia: 59 voturi, 2 voturi pentru contracandidată Ligiei și 2 abțineri) dovedește încă odată că atât valorile pe care le promovează, cât și experiență leaderilor din România sunt apreciate în toată Europa.

Acest eveniment reprezintă cea mai mare reușită a mișcării studențești din România și reflectă aproape 20 de ani în care studenții au fost promotorii reformelor din învățământ, la toate nivelurile. Cel care a pus România pe harta reprezentării europene a studenților a fost un alt ex-Președinte al ANOSR – Viorel Proteasa. Acesta a fost primul reprezentant al studenților din România în Comitetul Executiv ESU între 2006 și 2008.

Cine este ESU?

ESU este vocea tuturor studenților la nivel european, reprezentând peste 11.000.000 de studenți din 38 de țări. Fiind o structură federativă, ESU reunește 49 de uniuni naționale ale studenților din Europa.

ESU este recunoscut ca și partener de către Comisia Europeană, Consiliul Europei, UNESCO și multe alte instituții europene și internaționale, fiind permanent un factor cheie în toate politicile educaționale la nivel european.

ANOSR este membru cu drepturi depline în ESU din 2002, fiind singura federație studențească din România recunoscută la nivel European.

Cine sunt reprezentanții ANOSR în ESU?

Ligia Deca a urmat cursurile Universității Maritime din Constanța unde a fost și șefă de promoție. Fost președinte ANOSR în perioada 2006-2007, Ligia a făcut parte din comisia de Gender Equality a ESU, fiind aleasă apoi ca și Președinte al ESU în 10 mai 2008.

Robert Santa urmează cursurile Universității de Vest din Timișoara, a fost Secretar General al ANOSR în perioada 2006-2007, Vicepreședinte Relații Internaționale în perioada 2007 – 2008 și președinte al Organizației Studenților din Universitatea de Vest Timișoara.

ANOSR consideră că alegerea Ligiei pentru un nou mandat în poziția de Președinte al ESU reprezintă atât o consecință a calităților personale, cât și o recunoaștere a dezvoltării ANOSR la nivelul european. În același timp, această nouă reușită a studenților din România subliniază rolul esențial pe care Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România îl joacă în formarea și promovarea valorilor și modelelor din mișcarea studențească la toate nivelurile.

România se mândrește cu 2 reprezentanți în conducerea ESU. ANOSR a format doi oameni de valoare, care au reprezentat peste 500.000 de studenți în România și acum reprezintă cu mândrie interesele a peste 11.000.000 de studenți din toată Europa.

Îi felicităm pe Ligia și pe Robert și le urăm să aducă în ESU o contribuție cel puțin la fel de importantă pe cât a fost contribuția lor în ANOSR.

REPREZENTĂM VIITORUL!

Share.

Leave A Reply