Training-ul: “Studenți cu inițiativă”

0

În perioada 16-18 decembrie 2005, la Alba-Iulia a avut loc training-ul ANOSR “Studenți cu inițiativă” organizat în colaborare cu Liga Studenților din Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia. Beneficiarii direcți ai proiectului au fost studenți, membri ai ONGS din țară, implicați în proiect ca participanți la training.

Visul tău a devenit realitate și ești student la facultatea pe care ți-ai dorit-o. De ce mai ai nevoie? DE EXPERIENȚĂ! Și generațiile anterioare au întâmpinat aceasi problemă.

Soluția s-a găsit: organizațiile studențești (ONGS).

Deoarece informațiile și cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studii nu acoperă întreaga arie de necesități, ANOSR a venit în sprijinul studenților.

Proiectul Studenți cu inițiativă a avut în vedere promovarea și implementarea inițiativelor studenților, la nivel local și național. Scopul training-ului a fost profesionalizarea ONGS din țară, crearea unei rețele între acestea și desfășurarea de proiecte comune.

Prin acest training am urmărit sprijinirea inițiativelor studențești și promovarea implicării în organizarea și desfășurarea de activități cu caracter studențesc.

“Studenți cu ințiativă”  constituit un training de management de proiect, adaptat la nevoile organizațiilor studențești. Temele abordate au fost:

Ce este un proiect?

Ce tipuri de proiecte se fac într-o organizație studențească?

Care sunt cunostiintele minimale de management de proiect necesare într-o organizație studențească?

Cum atragem finanțare pentru un proiect destinat studenților?

Care sunt prioritățile de finanțare a organizațiilor studențești?

Cum relaționam cu finanțatorii și partenerii?

Cum lucrăm cu alte organizații studențești din țară și nu numai?

Implementarea acestui proiect se justifică prin cererea mare de informații identificată în rândul studenților, ale căror dorințe de afirmare au determinat ANOSR să demareze acest proiect.

Training-ul a avut loc în perioada 16-18 decembrie 2005, în colaborare cu Liga Studenților din Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia. Beneficiarii direcți ai proiectului au fost studenți, membri ai ONGS din țară, implicați în proiect ca participanți la training.

Considerăm că scopul acestui proiect a fost atins. Am reușit dezvoltarea relațiilor între ONGS din țară și implicarea în proiecte comune la nivel național, care să aibă impact în comunitățile locale studențești.

Share.

Leave A Reply