Training-ul regional “Reprezentare și negociere” din Timișoara

0

Între 16 și 18 decembrie s-a desfășurat la Gărână trainingul regional cu tema: “Reprezentare și negociere” (parte a unui proiect mai amplu de training-uri regionale pe această tematică) inițiat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), finanțat de Autoritatea Națională pentru Tineret (ANT) și organizat de Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara (LSFMT). Training-ul a vizat dezvoltarea abilităților de comunicare și negociere a tinerilor din mediul ONG-urilor studențești din Timișoara.

ZIUA 1: Pentru participanții, membri în organizațiile studențești ale Universității Politehnica Timișoara, Universității de Medicină din Timișoara, Universității de Vest din Timișoara etc. sesiunea de pregătire s-a deschis printr-o scurtă prezentare a fiecărui participant, a așteptărilor și obiectivelor lui personale și organizaționale.

Reprezentanții organizațiilor studențești au învățat mai multe despre procesul de comunicare, despre stilurile de comunicare, elemente de management organizațional și tehnici de leadership și au pus în practică cele învățate prin intermediul exercițiilor practice și jocurilor de rol.

ZIUA 2: După teoria legată de negociere, ei au fost implicați într-un joc de rol care le solicita punerea în practică a cunoștiințelor dobândite în prima zi despre comunicare, negociere, leadership sau luarea de decizei. Li s-a prezentat o situație conflictuală pe care trebuiau, prin negociere să o soluționeze. În acest sens ei au fost împărțiți pe echipe și au fost nevoiți să își construiască argumentele, tehnicile și strategiile de abordare a problemei.

Seară, fiind în vârful munților din județul Caraș Severin, la Gărâna aproape de Semenic, toată lumea s-a bucurat de zăpada care se așternuse în câteva zile.

ZIUA 3: S-au trasat concluzii, s-au reidentificat elementele cheie și cadrul teoretic.Participanții au recunoscut rolul în procesul de conștientizare și înțelegere a propriilor abilități și a faptului că o echipă puternică este o echipă cu membri uniți dar care au roluri diverse, fiecare rol fiind la fel de important și indispensabil,mai ales într-un proces de negociere.

În final dorim să:

Mulțumim Universității Politehnica din Timișoara pentru sprijinul acordat.

Mulțumim Autorității Naționale pentru Tineret și implicit Direcției Județene pentru Tineret Timiș pentru sprijinul financiar și logistic

Mulțumim tuturor participanților pentru deschiderea, implicarea și dinamismul lor.

ANOSR consideră că acest training și-a atins scopul și a reușit să îmbine teoria cu practică, stilul formal cu cel informal. Participanții au avut ocazia să învețe lucruri importante despre ce însemna să reprezinți o organizație, ce implică o negociere și care sunt cele mai bune tehnici de obținere a rezultatului scontat într-o situație de negociere. Suntem convinși că beneficiarii acestui training vor deveni persoane resursă în activitatea lor prezența și viitoare.

Share.

Leave A Reply