Tot mai aproape de premierea Marilor Profesori care ne inspiră

0

Gala Profesorului Bologna, evenimentul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) ajuns anul acesta la a IV-a ediție, se află în plin proces de pregătire. Data de 6 aprilie, momentul încheierii nominalizărilor profilor tari, a reprezentat simultan și startul procesului de evaluare a celor nominalizați.

În urma atelierelor regionale de pregătire a studenților evaluatori care au avut loc la Cluj, București, Timișoara și Iași, un număr de peste 90 de studenți membri ai organizațiilor  studențești din ANOSR s-au familiarizat cu profilul în care trebuie să se încadreze un Prof Tare, precum și cu principiile după care se ghidează un profesor care plasează învățământul centrat pe student ca prioritate în activitatea sa.

Din totalul de 720 de nominalizări primite în acest an, 412 profesori urmează să fie evaluați în perioada următoare, excluzând profesorii care, stârnind deja simpatie în rândul studenților, au primit mai multe nominalizări, cât și pe cei care au fost premiați în cadrul edițiilor anterioare ale proiectului.

Analizând distribuția geografică a nominalizărilor primite, putem observa că 30% dintre acestea vizează profesori din cadrul universităților Clujene, urmați de profesorii din București ce însumează aproximativ 20% din totalul nominalizărilor primite. Studenții din Timișoara și Iași au dorit să mulțumească prin intermediul proiectului unui număr de 47, respectiv 40 de profesori pentru modul în care aceștia își desfășoară activitatea și reprezintă modele demne de urmat. Centrele Suceava, Sibiu, Galați și Petroșani au o medie de 20 de potențiali profesori Bologna per centru universitar și mai puțin de 10 profesori nominalizați întâlnim în centrele Alba Iulia, Bacău, Brașov, Constanța, Craiova, Oradea, Ploiești și Târgu Mureș.

Un aspect inovativ al Galei Profesorului Bologna din acest an se referă la prezentarea perspectivei unui elev asupra ceea ce reprezintă pentru el profesorul universitar ideal, ce calități trebuie să aibă acesta și cum trebuie să contribuie el la dezvoltarea viitorului student. Această perspectivă redactată sub forma unui eseu, va fi prezentată într-o intervenție în cadrul festivității de premiere, lucrarea fiind câștigătoarea concursului adresat elevilor. Competiția de eseuri la care poate participa orice elev se încheie pe dată de 24 aprilie.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul www.ProfiTari.ro!

Vă așteptăm la Gala Profesorului Bologna între 6 – 7 mai la Cluj-Napoca pentru a aplauda împreună valorile învățământului superior românesc!

Share.

Leave A Reply