Tinerețe, fault-uri, birocrație și incompetența

0

ANOSR, în calitate de reprezentant legitim al studenților – unul dintre puținele segmente de tineret cu o reprezentare democratică, indepententa și organizată la nivel național și internațional, își manifestă indignarea față de atitudinea Autorității Naționale pentru Sport și Tineret (ANST) total împotriva studenților!

În contextul în care ANST este singură autoritate din România ce are drept scop sprijinirea și încurajarea tinerilor, însă NU este capabilă să facă demersuri pentru protejarea drepturilor lor, ANOSR consideră că ANST, NU și-a făcut treaba și nu și-a respectat datoria față de studenții și tinerii români, întrucât

• NU a reușit să gestioneze singura activitate cu rezultate reale pentru studenți: taberele (implementarea defectuoasă a taberelor de vară și lipsa TOTALĂ a taberelor de iarnă), activitate cu o vechime de peste 10 ani.

• NU are nicio politică în domeniul tineretului și niciun studiu implementat pe nevoile tinerilor; ANST ar trebui să cunoască nevoile ținerilor și să acționeze înspre soluționarea lor mai ales că zona de tineret este prioritară inclusiv la nivel european.

• NU are niciun proiect național major PROPRIU și de impact în rândul studenților. În contextul în care această instituție ar trebui să dezvolte politici de tineret, nici până acum, ANST nu desfășoară vreun proiect inițiat în totalitate de către aceasta și care să răspundă vreunei nevoi.

• NU există o persoană care să răspundă de zona de studenți. De când s-a înființat până acum, ANST nu are angajați cu atribuții clare sau cu putere decizională pe zona de studenți/tineret.

• Deși ar trebuie să-i sprijine, raportarea ANST la studenți este mai mult decât jignitoare, lucru evidențiat prin răspunsul public cu privire la taberele de iarnă pe care l-a acordat studenților: ”NU au depus o solicitare privind taberele de iarnă”. Citiți aici răspunsul ANST.

Fără aceste activități majore, ANST rămâne pentru studenți o instituție birocratică, ineficientă și fără rezultate reale.

Având în vedere că are un număr de 165 de angajați și un buget aproximativ de 1 milion de euro numai în fondul de salarii, având în vedere incapacitatea MECTS de a gestiona situația, ne adresăm Primului Ministru pentru a solicita ANST un raport de activitate care să cuprindă rezultatele pe care instituția le-a avut pe segmentul de tineret. Dacă suspiciunile noastre se adeveresc, solicităm propunerea unor serii de acțiuni care au în vedere, la nivel instituțional, îmbunătățirea și eficientizarea activităților pe zona de studenți/tineret în România.

“Este inadmisibil ca în anul 2010 România să NU aibă cercetări pe nevoile tinerilor și nicio politică de tineret, deși acest segment reprezintă stabilitatea și viitorul țării! Într-un an în care studenții sunt cei care suferă cel mai mult repercusiunile crizei economice, singură autoritate care ar trebui să le fie alături nu are niciun rezulatat, ci se îngroapă în birocrație și incompetența.”- Daniela ALEXE- Președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply