Ți s-a acrit? ia atiTUdine!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România lansează azi, 23 noiembrie 2010, campania națională ”Ia atiTUdine!” cu privire la drepturile sociale ale studenților.

Scopul campaniei îl reprezintă identificarea și demararea demersurilor de rezolvare a problemelor sociale ale studenților din toate centrele universitare din România. Proiectul își dorește să evidențieze situația studentului român într-o perioadă de criză, în care rata abandonului școlar crește iar posibilitățile de acoperire a cheltuielilor aferente studiilor universitare devin imposibile pentru un număr din ce în ce mai mare de studenți.

Este cea mai amplă campanie de consultare și corectare a neajunsurilor sociale ale vieții de student. Proiectul ANOSR va fi implementat în 16 centre universitare din România, (Alba Iulia, Baia Mare, Brașov, București,Cluj Napoca, Constantă, Craiova, Galați, Hunedoara, Iași, Petroșani, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara, Oradea) prin intermediul organizațiilor studențești.

Astfel, activitățile se vor derula în perioada noiembrie-decembrie 2010 și vor include:

1. Realizarea unui studiu național ce urmărește identificarea principalelor problemele pe care le au studenţii, din punct de vedere social.

2. Evenimente specifice ale fiecărei organizații studențești implicate în proiect pentru a evidenția realitățile vieții studențești la nivelul propriului centru universitar.

3. Publicarea și diseminarea raportului național privind situația socială a studenților și măsurile necesare pentru soluționarea acestora – în cadrul dezbaterii “Drepturile sociale ale studenților 2010-Adevar său provocare?!”.

Prin această campanie, ANOSR dorește să aducă în atenție problemele cu care se confruntă studenții din România în ceea ce privește drepturile sociale și să realizeze o radiografie a dimensiunii sociale a învățământului superior din România. Pe parcursul campaniei organizațiile studențești vor avea contact direct cu studenții, lucru ce le vă permite să afle și mai multe despre nevoile sociale. Mai mult, studiul ANOSR dorește să compenseze lipsa de interes manifestată de factorii decizionali pentru problemele financiare și sociale ale studentului în vreme de criză. Astfel, ANOSR face un apel către toți studenții să își spună problemele din studenție pentru a putea fi rezolvate! “Ți s-a acrit?! Ia atiTUdine!”

Pentru mai multe detalii accesați www.social.anosr.ro.

Share.

Leave A Reply