Tabere studențești vară 2011

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din Romania- ANOSR anunță că metodologia de acordare a taberelor studențești de vară este finalizată și va fi transmisă către universități luni, 23 mai. Până la data de 1 iunie aceasta va fi publicată pe site-ul fiecărei instituții de învățământ.

Spre deosebire de anii anteriori, anul acesta taberele vor fi tematice, iar un sejur va avea 5 zile (nopți) și nu 7 ca în trecut. Taberele tematice presupun ca un număr de 18-20 de ore din totalul sejurului să fie organizat sub formă training-urilor sau a sesiunilor ce vor avea una din următoarele forme: antreprenoriat, voluntariat, comunicare, leadership, public speaking, cultura organizațională, formare de formatori, formare de animatori, implicare civică, activități sanitare, sport, scufundări, alpinism, echitație.

Întrucât se vor desfășura prin intermediul Caselor de Cultură ale Studenților, până la sfârșitul acestei săptămâni CCS-urile vor desfășura consultări cu organizațiile studențești de la nivel local pentru a decide împreună asupra tematicii de tabăra.

De asemenea, începând cu anul acesta, un procent din totalul taberelor va fi acordat studenților care reprezintă cazuri sociale, proveniți din medii sociale dezavantajate, din centre de plasament sau din casele de copii.

Cererile tip pentru un loc în tabăra se vor putea găsi la secretariatele facultăților, unde se vor depune în perioada 2-13 iunie. În data de 20 iunie se vor întruni comisii pentru soluționarea contestațiilor, iar între 22-24 iunie studenții eligibili pentru un loc de tabăra se vor întâlni cu comisiile formate la nivelul facultăților pentru a alege una din locațiile dorite, dar și perioada aferentă.  De asemenea, nu va exista bilet în format fizic, studenții prezentându-se la locația de tabăra cu buletinul și legitimația de student.

Prima serie de tabere va începe în jurul datei la 15 iulie, iar în ceea ce privește locațiile, acestea sunt momentan necunoscute, licitațiile pentru ele fiind încă neefectuate.

Vom reveni cu informații pe site de îndată ce vor apărea elemente de noutate!

Share.

Leave A Reply