Tabere studențești – vară 2010

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România anunță că se va da start taberelor studențești pentru vara aceasta! Deși cu o întârziere mult mai mare decât în alți ani, începând din 11 august, marea și muntele așteaptă prima serie de studenți.

Așadar, perioadele de tabăra de anul acesta sunt următoarele:

Seria 1:  11 august- 18 august

Seria 2:  18 august- 25 august

Seria 3:  25 august- 1 septembrie

Seria 4:  1 septembrie- 8 septembrie

Seria 5:  8 septembrie- 15 septembrie

Dacă în alți ani taberele se ofereau prin licitație publică organizată de către instituțiile centrale, anul acesta procesul obișnuit de alocare a taberelor a eșuat atât datorită birocrației excesive cât și a demarării lui foarte târzie de către MECTS. În acest context, soluția găsită a fost aceea de alocare a taberelor prin Casele de Cultură ale Studenților aflate în centrele universitare.

În acest moment există o situație centralizată a studenților care vor primi tabere studențești, urmând ca după clarificarea locațiilor fiecare student să fie contactat personal de către Casele de Cultură ale Studenților pentru a decide locația și perioada în care vor merge în tabere. Totodată, studenții nu vor mai primi biletele în mâna, ci se vor prezenta direct la locațiile taberei cu un act de identitate.

Pe această cale ANOSR dorește să atragă atenția și asupra faptului că taberele sunt singurele mecanisme de stimulare a studenților înspre performanță academică. De aceea recomandă autorităților să manifeste o mai mare responsabilitate și să gestioneze procesul din timp pentru ca taberele să ajungă la cei care le merită.

Totodată, ANOSR mulțumește universităților care au răspuns prompt și au trimis listele cu studenții eligibili pentru taberele studențești, deși personalul administrativ se afla în vacanță.

În același timp, ANOSR își exprimă dezamăgirea asupra faptului că unele universități nu au făcut eforturi pentru a trimite datele studenților, fapt ce va genera ca unii studenți, deși merită, să nu primească loc în tabere.

Mulțumim de asemenea, tuturor organizațiilor studențești din țară care au ajutat la eficientizarea procesului de acordare a taberelor, mobilizându-se pentru ca acestea să ajungă la studenți.

ANOSR va prezenta periodic toate informațiile pe care le obține pe această problemă.

Share.

Leave A Reply