Studenții pot beneficia de echipamentele digitale ale școlilor din apropiere pentru susținerea examenelor online

0

Ieri, 19 mai, în urma recomandărilor Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis către Inspectoratele școlare o adresă prin care se dorește susținerea studenților ce nu dispun de un calculator conectat la internet şi dotat cu cameră web pentru a participa la examenele semestriale și examenele de finalizare studii online.

Astfel, studenții care nu au la dispoziție mijloacele digitale necesare pot beneficia de cele din dotarea unității de învățământ din localitatea de domiciliu prin înaintarea unei cereri adresate conducerii unității de învăţământ, în baza cărții de identitate şi a carnetului de student vizat la zi.

Conform informării MEC, utilizarea echipamentului digital este posibilă în incinta unităţii de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de securitate igienico-sanitare instituite la nivelul unităţii de învăţământ.

Încurajăm studenții care se află în această situație să apeleze la această posibilitate și în același timp să respecte normele igienico-sanitare spre beneficiul propriu și al celor din jur.

ANOSR își menține poziția vizavi de procesul de admitere din acest an și susține implementarea unor măsuri similare și pentru candidații la admitere în învățământul superior, în vederea depunerii dosarelor și a susținerii examenelor de admitere on-line.

Adresa transmisă de către MEC Inspectoratelor școlare poate fi consultată AICI

Poziția ANOSR vizavi de admiterea în învățământul superior poate fi consultată AICI.

You can find the english version of this article HERE

 

Share.

Leave A Reply