Susținem protestele studențești din Tg. Mureș!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) se solidarizează cu protestul demarat de Liga studenților din Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (LSTGM), membru activ al Federației!

Liderii Organizațiilor Studențești din România consideră inadmisibilă imixtiunea politică în organizarea și funcționarea universităților din România și condamnă presiunile politice puse pe Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș referitoare la modalitatea de organizare a instituției! ANOSR susține Liga Studenților din Târgu Mureș în lupta pentru apărarea autonomiei acestei universități și acuză ignorarea părerii studenților.

Astăzi, 12 martie 2012, LSTGM organizează o nouă serie de proteste începând cu ora 14.00 în Piața teatrului din Târgu Mureș.

Organizațiile membre ANOSR se solidarizează în totalitate cu colegii lor și anunță că vor derula o serie de acțiuni de solidaritate, marți 13 martie 2012, ora 10.00 în majoritatea centrelor universitare din țară prin purtarea de banderole albe și afișarea de bannere cu mesaje de susținere.

“Autonomia universitară este garantată de Constituția României. Impunerea, în cazul UMF Târgu Mureș, a unei decizii în pofidă dezacordului organelor de conducere ale universității crează un precedent extrem de periculos de încălcare a acestei prevederi constituționale, pe care studenții din România nu pot și nu trebuie să îl permită! Întreaga structură este alături de colegii noștri de la Targu-Mures, solicitând reprezentanților Guvernului și ai Ministerului Educației să respecte autonomia universitară!” – Daniela Alexe, Președinte ANOSR

Mai multe detalii despre acțiunile LSTGM puteți găsi pe situl organizației, http://www.lstgm.ro/

Share.

Leave A Reply