Suntem alături de colegii noștrii din Moldova

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România dorește să își exprime solidaritatea cu protestele tinerilor din Republica Moldova.

ANOSR reprezintă drepturile și interesele studenților din România, inclusiv a studenților din Republica Moldova care studiază în țara noastră.

ANOSR este ÎMPOTRIVA PRINCIPIILOR COMUNISMULUI, împotriva îngrădirii dreptului la libera exprimare. în România, schimbarea a pornit de la tineri. A pornit de la studenți. A pornit de la oameni care au luptat pentru libertatea de a gândi, pentru libertatea de se exprima, pentru libertatea de a spera! O societate nu poate progresa fără a lua în considerare dorințele tinerilor. Aceștia au demonstrat întotdeauna prin unitate și curaj faptul că reprezintă, în orice societate promotorii noilor paradigme și au fost de nezdruncinat în convingerile lor.

Sprijinim mișcările de susținere a protestelor din Republica Moldova și invităm studenții, indiferent de naționalitate, să se alăture colegilor noștri moldoveni care vor protesta în orașele din România. Vom fi alături de oamenii care luptă pentru libertatea lor de exprimare. Aceste proteste pașnice vor avea loc în Iași, București, Timișoara, Cluj-Napoca și în alte centre universitare.

ANOSR își exprimă regretul față de situația creeata și speră că autoritățile din Republica Moldova vor trata cât mai serios și transparent aceste problemă și nu se vă recurge la o reprimare violență a acestor manifestări astfel încât tinerii care își exercită dreptul la libera exprimare specific oricărei democrații, să aibă de suferit.

Share.

Leave A Reply