Sugestiile ANOSR pentru îmbunătățirea formularului instrumentului CONECT

0

CONECT – Catalogul organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență reprezintă o inițiativă a Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) ce își propune să formeze o bază de date actualizată cu asociațiile și fundațiile din România. Astfel, MCPDS a supus dezbaterii publice formularul prin care o asociație/fundație se poate înscrie în acest catalog.CONECT

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) apreciază inițiativele care promovează transparența, consultarea și colaborarea cu sectorul non-guvernamental, astfel că o bază de date publică și actualizată cu detalii despre asociațiile și fundațiile din România este mai mult decât binevenită.

Pentru eficientizarea acestui instrument, ANOSR a transmis MCPDS o serie de sugestii pentru îmbunătățirea formularului de înscriere. Acestea fac referire la secțiunile Adresă și date de contact, Organe de conducere și Activitatea organizației. Este propusă adăugarea unui câmp în formular unde organizațiile să poată adăuga conturile pe care le au pe diferite rețele de socializare, ținând cont de importanța actuală a acestor medii. De asemenea, în cadrul secțiunii Organe de conducere este recomandat ca datele de contact ale reprezentantului legal al organizației să aibă caracter obligatoriu, iar această secțiune ar trebui să fie personalizată în funcție de tipul organizației (asociație, fundație, federație). Pentru a nu limita răspunsurile organizațiilor și pentru a putea fi adaptat la orice tip de organizație, la secțiunea Activitatea organizației este indicat să fie reformulat câmpul despre proiectele implementate de organizație în proiecte/activități derulate/rezultate obținute de organizație. În plus, pentru ca publicul larg să se poată informa corespunzător despre activitatea asociațiilor și fundațiilor existente în România, considerăm necesar să existe un câmp unde asociațiile să poată completa cu informații despre istoricul organizației, iar încărcarea raportului anual de activitate al asociațiilor nonguvernamentale ar trebui să fie obligatorie și cu caracter public.

Aici puteți găsi mai multe detalii despre sugestiile ANOSR pentru formularul instrumentului CONECT – Catalogul organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență.

Share.

Leave A Reply