Studenții Universității “Ovidius” Constanța semnalează ilegalități în procesul de cazare

0

  Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), reprezentanta studenților români la nivel național și internațional, susține inițiativa organizațiilor studențești din Universitatea „Ovidius” Constanţa în demersurile cu privire la soluționarea ilegalităților din procesul de cazare în căminele studențești din anul universitar 2014-2015.

Reprezentanții organizațiilor studențești din Universitatea „Ovidius” Constanţa au organizat o întâlnire pentru a stabili mesajul comun transmis cu privire la problemele studenților întâmpinate în perioada cazărilor în căminele studențești. La dialog au fost invitaţi și colegii de la Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa (LSUMC).

Printre problemele enumerate în cadrul discuţiei, Liga Studenților din Universitatea “Ovidius” Constanța le amintește pe următoarele, ca fiind cele mai importante:

–          Cazarea anumitor studenţi s-a efectuat după media din anul universitar 2012 – 2013 şi nu a anului 2013-2014, aşa cum ar fi trebuit să fie normal – http://www.univ-ovidius.ro/studenti/info-camine-cazare;

–          În sistemul informatic au apărut studenţi care provin din comune învecinate orașului Constanța, fiind considerați ca și cetățeni ai orașului, astfel că aceștia nu pot primi loc de cazare în cămine;

–          Au fost cazaţi studenţi care ar trebui să fie pe listele de aşteptare, ceea ce contravine regulamentului. În acest scop, studenții cer să fie afișate la sfârşitul fiecărei zile a procesului de cazare listele cu studenţii care au încheiat contracte de cazare, precum şi camerele care în care se află, pentru fiecare cămin în parte;

–          Nu s-a ţinut cont de preferințele studenţilor care nu pot avea colegi de cameră care beneficiază de un loc de cazare în același cămin. Situația se regăsește la căminele Faleză Nord, coordonate de doamna Iancu Veronica, care nu dorește sub nicio formă să permită astfel de solicitări.

–          Nu există o procedură prin care studenţii pot face schimb de locuri între cămine, ducând astfel la nemulţumiri ale acestora, precum şi la vânzarea locuri de cazare;

–          Există condiţii improprii de locuit, în anumite camere;

–          Pe listele de cazare au fost afişaţi studenţi de la forma de școlarizare buget, înregistrați ca fiind la forma de școlarizare cu taxă;

–          Listele de cazare au fost afișate cu o zi întârziere faţă de programul care apare pe site-ul universităţii, forţând astfel studenţii din alte localităţi să-și găsească alte forme de cazare pentru o seară.

În sprijinul acestor afirmaţii se găsesc și sesizări scrise ale studenţilor. De asemenea, datorită acestor probleme, precum și pentru faptul că Prorectorul pe Relații cu Studenții, Absolvenții și Formarea Continuă, Prof.univ.dr. Circo Eduard, nu doreşte sub nicio formă vreo întâlnire cu reprezentaţii organizaţiilor studenţeşti în vederea soluționării acestora, Liga Studenților din  Universitatea „Ovidius” Constanţa, împreună cu celelalte organizații studențești membre ale Federației Organizațiilor Studențești – Universitatea „Ovidius” Constanța (FOS-UOC), cer imperios:

  • Demisia de onoare a Prorectorului pe Relații cu Studenții, Absolvenții și Formarea Continuă, Prof.univ.dr. Circo Eduard.
  • Înlocuirea doamnei Iancu Veronica din funcţia de administrator sau transferarea dumneaei la alt compartiment.
  • Demisia domnului Canea Costel, responsabil de cazări în anul universitar 2014-2015.

Organizațiile prezente la întâlnirea din 27 septembrie 2014 au fost: Liga Studenţilor din  Universitatea „Ovidius” Constanţa (LSUOC), Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici Constanţa (ASMTC), Asociaţia Studenţilor Economişti din Universitatea „Ovidius” Constanţa (ASEUOC), Liga Studenţilor din Albania (LSA), Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa (OSB) și Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța (LSUMC).

ANOSR consideră faptul că vocea studenților trebuie ascultată întrucât aceștia sunt parteneri ai procesului educațional, iar pentru o colaborare cât mai fructuoasă care să aducă performanță în cadrul instituțiilor de învățământ superior este necesară o comunicare cât mai eficientă.

 

Share.

Leave A Reply