Studenții și elevii luptă împreună pentru drepturile lor

0

Considerând că educația reprezintă un drept natural, ce trebuie perceput ca o responsabilitate și un bun public, care trebuie să rămână, prin efortul comun al actorilor implicați, o reală prioritate națională și să se reflecte în politicile educaționale și finanțarea aferentă acestui domeniu, studenții și elevii au decis să se alăture în lupta pentru respectarea drepturilor lor.

În acest context, Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) au încheiat duminică, 1 aprilie 2012, în cadrul Adunării Generale CNE, organizată cu prilejul lansării proiectului “CNE – factor al democratismului educațional”, un protocol de colaborare. Acesta creează contextul punerii în comun a resurselor informaționale ale celor două structuri, susținerii reciproce și promovării acelorași principii, valori și poziții pe domeniile de interes comun, în favoarea creșterii impactului acțiunilor de reprezentare ale celor două structuri în rândul elevilor și al studenților.

Cele două structuri reprezentantive pentru învățământul preuniversitar și pentru cel universitar susțin calitatea educației și deschiderea sistemului educațional către fiecare individ, prin perceperea studenților și elevilor ca parteneri reali, implicați în luarea deciziilor ce privesc domeniul educațional.

În baza acestui protocol, ANOSR și CNE urmează să inițieze și să dezvolte proiecte în colaborare, să dezbată împreună și să se consulte reciproc pe temele de interes comun, elaborând în final poziții comune pe mărginea lor sau susținându-se reciproc, în masura în care acestea vin în beneficiul celor pe care îi reprezintă. Astfel, vor colabora pentru dezvoltarea sistemului educațional din România precum și pentru asigurarea continuității în mișcarea de reprezentare și a coerenței politicilor educaționale promovate de ambele părți.

Share.

Leave A Reply