Studenții PROTESTEAZĂ!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a demarat în această săptămână proteste locale mobilizând un număr foarte mare de studenți români din majoritatea centrelor universitare. Pentru ca aceste proteste NU au determinat MECTS să reglementeze problemele identificate de către studenți, începând cu 7 martie, ora 14, ANOSR va protesta în față la MECTS.

Revendicările protestului sunt:

– Reprezentarea studenților în cele mai importante decizii din universitate (decizia modalității de desemnare a Rectorului și în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere precum și în Consiliul de Administrație).

– Problema frecvenței obligatorii la cursuri și seminarii

– Tratarea ANOSR ca partener în toate contextele, indiferent de poziția pe care o adopta și asumarea problemelor reale identificate de către studenți

– Exprimarea unei poziții oficiale la problemele sesizate și asumarea unor soluții viabile

Așadar, începând de Duminică, reprezentanți ai studenților din peste 10 centre universitare vor veni în București pentru a-și exprima nemulțumirile, în față la Ministerul Educației. Astăzi vor ajunge studenți din Timișoara, Baia Mare, Constanța, Galați, Iași, Petroșani.

“Dreptul de a avea acces direct în toate deciziile din cadrul universității este un drept fundamental pentru mișcarea studențească, un drept câștigat de către studenți în trecut. Nu vom permite nimănui să îl limiteze.  În ceea ce privește decizia ca prezența la cursuri să fie obligatorie, este o decizie lamentabilă a unor profesori incapabili să-și adapteze metodele de predare la nevoile studenților. Nu vom permite ca studentul să aibă de suferit în urma unei decizii specifice perioadei de dinainte de 89’ în locul modernizării reale a educației.” Daniela Alexe – Președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply