Studenții – membri cu drepturi depline în procesul de asigurare a calității

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, reprezentantul legitim al studenților din România, consideră asigurarea calității în învățământul superior ca fiind o prioritate  a întregului sistem educațional. În același timp, ANOSR militează pentru implicarea activă și deplină a studenților ca parteneri egali în asigurarea calității atât la nivel local, cât și la nivel național și internațional. Drept urmare, încă de la înființarea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), ANOSR a promovat constant ideea dialogului și cooperării în scopul perfecționării activităților pe care agenția de asigurare a calității le desfășoară.

În acest context, ANOSR salută decizia Senatului României adoptată în unanimitate în data de 26 aprilie, decizie în urma căreia studenții sunt recunoscuți ca parteneri cu drepturi egale în asigurarea calității, trecând de la statutul de invitat permanent în cadrul Consiliului ARACIS la cel de membru cu drepturi depline în cadrul organismului de conducere al agenției.

ANOSR felicită toți membrii Senatului care s-au prezentat la procesul de vot și care au înțeles și susținut principiul participării studenților în procesul de asigurare a calității.

ANOSR a fost printre principalii susținători ai existenței unei agenții naționale de asigurare a calității similară celor din țările europene, fiind totodată un partener de discuție care a susținut interesele studenților și necesitatea de îmbunătățire calitativă a proceselor educaționale care se desfășoară în cadrul instituțiilor de învățământ superior din România.

”Asigurarea calității în învățământul superior trebuie să rămână cea mai importantă prioritate națională. Salutăm decizia tuturor membrilor prezenți ai Senatului care au înțeles că studenții, ca parteneri în sistemul educațional, au un rol major în acest proces și pot contribui într-un mod constructiv la îmbunătățirea calității educației. Considerăm că România, prin instituțiile sale, trebuie să depună eforturi substanțiale și responsabile pentru a avea un sistem educațional calitativ pentru toți studenții” – Daniela Alexe – Președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply