Studenții fac valuri în Vama Veche

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a organizat în perioada 21-26 August proiectul Summer Camp ANOSR. În acest an, cei mai activi 160 de membri ai organizațiilor studențești s-au reunit la Vama Veche. Au profitat de soare și de mare pentru a-și încărca bateriile dar au dezbătut și ideile viitoarelor proiecte. Astfel, aceștia au atins și subiecte precum finanțarea educației, participarea studenților la luarea deciziilor, angajabilitatea ținerilor, respectiv implementarea stătutului studentului.

Au participat, de asemenea, la un atelier de prim-ajutor organizat cu sprijinul echipei de Salvamari din Vama Veche și au cântat până la răsărit, la chitară, în jurul focului de tabăra, alături de zeci de turiști care s-au alăturat.

Studenții s-au întâlnit și cu reprezentanții elevilor prezenți la Școală de Vară a Consiliului Național al Elevilor (CNE) în vederea consolidării parteneriatului dintre cele 2 structuri. Împreună au participat la un set de discuții privind viitoarea colaborare în cadrul proiectelor dezvoltate de ANOSR și CNE cu scopul reprezentării intereselor studenților și elevilor din România.

În ultimă zi a evenimentului, studenții și-au exprimat nemulțumirea cu privire la problemele cauzate de finanțarea insuficientă a educației și de inexistentă unor inițiative constructive care să încurajeze tinerii absolvenți să nu părăsească definitiv România. Astfel, ei au organizat un flash-mob în apropierea graniței dintre România și Bulgaria, simulând fenomenul de ”exod al creierelor” (brain drain), pentru a transmite societății și decidenților importanța implicării în stoparea acestui fenomen. De asemenea, studenții au lansat un manifest cuprinzând principalele direcții care ar trebui tratate prioritar de către Statul Român.

Share.

Leave A Reply