Studenții condamnă violența în universități!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este solidară cu studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași și susține apelul Ligii Studenților Electrotehniști din Iași (L.S. ETH.) pentru o pază mai bună în universități și acordarea sprijinului necesar victimelor pentru reluarea în condiții optime examenului de licență.

Un tânăr cu probleme psihice grave a intrat luni dimineață într-un amfiteatru al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, în care se desfășura un examen de licență, având asupra sa un dispozitiv exploziv și amenințând cu declanșarea bombei. Conform adevarul.ro, în urma unei erori a declanșat capsa, cauzând o explozie de proporții reduse și fiind rănit ușor, după care a fost imobilizat.

ANOSR atrage atenția că universitățile au datoria de a asigura paza în spațiile universitare și face totodată apel la autorități să asigure buna funcționare a poliției campus și reînființarea acestor secții de poliție acolo unde au fost desființate.

„Este foarte important ca studenții să fie în siguranță în spațiile universitare pentru bunul mers al studiilor. Atât universitățile cât și poliția au o responsabilitate mare în aces sens și măsurile luate ar trebui să fie mult mai ferme și să preîntâmpine situații de tipul acestui atentat, dar și a altor infracțiuni. Suntem solidari cu studenții ieșeni care au asistat la incident și facem apel la autoritățile competente să le ofere tot sprijinul de care au nevoie pentru a trece cu bine peste acest moment și a își relua examenul de licență în condiții optime.” Mihai Dragoș, președinte ANOSR

Este foarte grav faptul că cineva a putut obține un proiectil și apoi l-a putut duce într-un amfiteatru, în timpul unui examen de licență iar poliția trebuie să dea un răspuns referitor la modul în care dispozitivul exploziv a ajuns pe mâna atentatorului.” A declarat, conform comunicatului L.S. ETH, Sandu Alexandru – Lorin, președintele organizației

Share.

Leave A Reply