Studenții caută valorile din educație

0

Studenții din România caută adevărații oameni valoroși din sistemul de învățământ superior românesc. Astfel, în perioada 22 februarie – 22 martie, pe site-ul www.profitari.ro, studenții își vor putea înscrie acei dascăli considerați adevărate modele care prin modul de interacțiune reușesc să devină un punct de referință în formarea lor.

Gala Profesorului Bologna este un eveniment de tradiție organizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, ajuns la a 3-a ediție. Proiectul își propune să găsească prin intermediul studenților, acei oameni care prin implicarea lor, prin dăruirea și deschiderea de care dau dovadă, aduc valoare educației și implicit învățământului superior românesc, acei oameni dedicați, care formează generații.

Am plecat de la conceptul „învățământ centrat pe student”, cu un traseu clar stabilit de învățare (obiective – activități – rezultate). Practic, vom căuta acele cadre didactice, care în activitatea lor fac tot posibilul pentru a face materia cât mai clară pentru studenți, dar totodată, încearca în mod constant îmbunătățirea acesteia. Scopul proiectului este unul cât se poate de ambițios – îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România, prin identificarea, motivarea și promovarea acelor „profesori tari”, care și-au asumat în mod real responsabilitatea formării noastre, a studenților.

Odată identificați, acești dascăli vor face parte din comunitatea „Profilor Tari”, prin intermediul căreia vor putea face schimb de bune practici, experiențe și metode pedagogice și împreună, vor putea aduce un plus de valoare educației.

Dascălii înscriși pe site și care se potrivesc profilului căutat, vor fi aplaudați în cadrul Galei Profesorului Bologna, în 23 aprilie.

Share.

Leave A Reply