Studenții basarabeni protestează luni la Ambasada Rusiei din București

0

Organizația Studenților Basarabeni din București, membru ANOSR, este o organizație non-guvernamentala care are ca scop educarea ținerilor basarabeni în spiritul unității naționale și promovarea în rândurile lor a ideilor proeuropene. OSB București, în calitate de reprezentant al tinerilor basarabeni din București consideră necesară luarea de atitudine vizavi de abuzurile demnitarilor și militărilor ruși pe teritoriul R. Moldova.

Astfel,  luni, 9 ianuarie, de la ora 15.00 în fața Ambasadei Federației Ruse la București (sos. Pavel Kiseleff nr. 6, sector 1) OSB București organizează un protest pentru a demonstra împreună ca totul are o limită.

Pe 1 ianuarie 2011 un militar din contingentul rus al forțelor de menținere a păcii a tras într-un cetățean al Republicii Moldova, care nu a răspuns la cererea de a se opri lângă un punct de pacificatori.

OSB București condamnăm crima săvârșită de „pacificatorii” din regiunea Transnisteană și solicită aplicarea consecințelor legale pentru autorii acesteia. De asemenea, cerem pe această cale desființarea tuturor posturilor de pacificatori ruși din zonă de securitate. În acest sens, calificăm drept inadmisibilă și declarația lui Valeri Kuzmin, ambasador al Federației Ruse la Chișinău. Atitudinea abordată de acesta cu privire la tragedia petrecută este o sfidare adusă cetățenilor Republicii Moldova, care poate fi remediată doar prin demisia oficialului în cauză.

Acesta a declarat că regretă moartea cetățeanului moldovean, dar că militarul rus ar fi procedat corect, deoarece tânărul se afla în stare de ebrietate și conducea o mașină furată, informație care a fost dezmințita ulterior de anchetă.

Astfel, considerând gravitatea celor întâmplate solicităm:

– aplicarea consecințelor legale pentru autorul crimei

– desființarea posturilor de pacificatori ale Federației Ruse de pe teritoriul R. Moldova

– demiterea Ambasadorului rus la Chișinău, Valerii Kuzmin și părăsirea teritorului R. Moldova de către acesta.

– retragerea Armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

Luni, 9 ianuarie, de la ora 15.00, OSB București protestează la Ambasada Federației Ruse din  București (sos. Pavel Kiseleff nr. 6, sector 1).  Totul are o limită!

Share.

Leave A Reply