Studenți supuși agresiunilor în campusul universitar Galați

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) în calitate de reprezentant legitim al studenților din România solicită Ministerului Administrației și Internelor înființarea de urgență a unui Birou de Poliție în cadrul campusului studențesc Al. I. Cuza. Din Galați pentru a garanta celor 3000 de studenți dreptul la securitate.

Solicitarea ANOSR vine atât ca răspuns al nevoilor studenților de a beneficia de servicii corespunzătoare de securitate cât și datorită evenimentelor petrecute în noaptea de 10 spre 11 aprilie în Galați.

Astfel, În seara de 10.04.2012, un grup de studenți și un tânăr cercetător din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, au fost agresați de câțiva interlopi fără nici un fel de motiv. Asupra a trei tineri, interlopii au aplicat corecții fizice, lovindu-i cu pumnii și cu picioarele în prezența a numeroși martori. Datorită faptului că aveau în posesie un bolid de lux, “cefe late” și mai ales disprețul față de orice lege, respectivii au impus pentru un timp scurt, dar suficient, justiția pumnului în complexul studențesc.

Faptul mai grav este acela că organele de poliție solicitate să intervină, au tratat grupul de studenți agresați ca pe niște infractori, iar pe interlopi că pe niște domni cu obrazul subțire. Astfel, colegii noștrii au fost ridicați cu dubă poliției și conduși la secție, printre ei fiind și un tânăr care avea nevoie de spitalizare. Respectivul a fost lovit de față cu organele de poliție, fără că acestea să intervină și drept urmare, încă se află internat în spitalul județean. În schimb interlopii au fost tratați cu blândețe și au fost rugați să se deplaseze cu bolidul de lux la sediul Secției de Poliție 5, unde au fost reținuți mai puțin de 20 de minute în timp ce studenții au fost chestionați mai bine de două ore. De asemenea celor din urmă li s-au reținut telefoanele la poartă, aceștia neputând comunică cu nimeni din exterior.

La solicitarea conducerii Ligii Studenților din Galați, reprezentanții studenților s-au întâlnit cu prefectul Județului Galați care a manifestat deschidere față de problemele invocate, convocând pentru discuții pe șeful Poliției Municipiului Galați – domnul comisar șef Marius DOBREA. Acesta nu numai că nu a vrut să ia în considerare problemele ridicate de studenți dar a refuzat să pună în discuție reînființarea secției de poliție din Campusul Studențesc.

Reamintim faptul că în campusul universitar “Al. I. Cuza” trăiesc și-și desfășoară activitatea peste 3000 de studenți, ce au nevoie de protecție în față interlopilor, care de multe ori consideră tinerii că fiind victime sigure pentru diversele activități ilegale. Modul în care colegii noștrii au fost tratați de organele de poliție și refuzul constant al conducerii Poliției Municipiului de a lua în seamă cererile de reînființare a Biroului de Poliție Campus, ne fac să credem că aceasta își dorește să fim expuși criminalității organizate.

Că urmare a acestor evenimente, ANOSR și L.S.G. solicită:

• Conducerii poliției Municipiului Galați să facă public raportul de evenimente, întocmit în noaptea de 10 spre 11 aprilie, deoarece există suspiciuni asupra faptului că acest incident petrecut în campusul studențesc nu a fost consemnat de reprezentanții poliției;

• Reînființarea Biroului de Poliție Campus din complexul studențesc „Al. I. Cuza”, birou ce are rol de protecție directă  a celor peste 3000 de studenți aflați în campus;

• Scuze publice din partea domnului comisar șef DOBREA, care consideră problemele comunității studențești lipsite de importanță;

Share.

Leave A Reply