StudentFest 2007: SINTETIC Globalizare. Socializare. Sterilizare

0

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), membru ANOSR, organizează în perioada 17-23 aprilie 2006 cel mai important și longeviv festival de artă și cultură studențească din România: StudentFEST.

StudentFest reprezintă alternativa la educația formală pe care sistemul ne-o propune de 17 ani. StudentFest le oferă tinerilor din România șansa de a se exprima liber în spațiul în care trăiesc. Șansa de a învăța, de a comunica și de a interacționa cu oamenii care au ajuns puncte de reper în domeniul artistic.

Fiind un festival studențesc, tot ceea ce se întâmplă aici este ceva inovativ, realizat doar de studenți pentru studenți. Faptul că timp de 15 ani StudentFest a reușit să atragă un public din ce în ce mai numeros înseamnă că tinerii au nevoie de un asemenea eveniment.

Pornit în 1992, StudentFest apără drepturile tinerei generații și instigă la revoltă împotriva sistemului de învățământ formal.

StudentFest instigă la creativitate, StudentFest instigă la cultivarea spiritului.

StudentFest vrea să inspire și să creeze tinerii care vor să schimbe ceva în vederea îmbunătățirii situației artei și culturii din România.

StudentFest își propune să întărească personalități și caractere valoroase în domeniul artei.

Împreună dorim să sprijinim tinerii artiști care sunt în căutare de evenimente și activități de calitate care să le ofere șansă de a învăța și de a se exprima.

Aflat la cea de-a 16-a ediție, anul acesta StudentFEST aduce în atenție tema: “SINTETIC. globalizare. socializare. sterilizare”.

În acest an StudentFest înseamnă o echipă de 100 de voluntari, 6 luni de pregătiri, un număr de artisti-participanti așteptat să depășească cifra de 500, dintre care aproape 120 vor fi invitați de renume din afara României (Marea Britanie, Malaesya, Iordania, Germania, Slovenia, Franța, Olanda, Ungaria, Moldova și SUA), un număr de 114 evenimente artistice și culturale programate în circa 30 de locații din întreaga Timișoara, noi prieteni și noi amintiri pentru toți cei care vor lua parte la StudentFest 2007.

Secțiunile StudentFEST sunt:

– arhitectură

– arte plastice

– dans

– teatru

– publicitate

– muzică

– literatură

– foto

– film

Mai multe detalii pe: www.studentfest.ro

Share.

Leave A Reply