Student ARC Mătură Corupția din Universități la Timișoara, Cluj și Iași

0

STUDENT ARC se lansează în trei mari centre universitare. Proiectul – de continuare a misiunii de promovare a bunei guvernări și de combatere a corupției în mediul universitar – este implementat de Societatea Academică din România și Alianța pentru o Românie Curată în parteneriat cu Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și este susținut de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.

Întâlnirile sunt programate astfel:

Timișoara – pe data de 28 mai, între orele 12.00 – 13.30, în Sala mică a Senatului Universității Politehnice din Timișoara (Piața Victoriei, nr 2);

Cluj – pe data de 30 mai, între orele 14.30 – 16.00, la UMF Iuliu Hatieganu, Sala Multimedia, str Victor Babeș nr 8, parter

Iași – pe data de 31 mai, între orele 16.00 -17.00, în Sala B417, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Etaj I (Bd. Carol I, nr 22, corp B, Copou).

La întâlniri vor participa coordonatorii locali ai Alianței pentru o Românie Curată, alături de Vlad Ursulean, coordonator Student ARC și Daniela Alexe, preşedinte al ANOSR. Au fost invitați studenţii din cadrul mai multor facultăți, cadre didactice, reprezentanți ai societății civile. Vor fi prezentate obiectivele proiectului și punctele urmărite de studenți în proiectul dedicat implicării acestora în monitorizarea bunei guvernări din mediul academic. Va fi lansat și concursul Student ARC.

Scopul nostru este acela de a construi un mecanism de monitorizare a vieții universitare, a instituțiilor publice, pentru ca studenții să știe cum și unde trebuie să deschidă uși către România curată prin promovarea transparenței, a principiilor eticii, implicării în deciziile care le afectează viitorul sau apărarea drepturilor lor. Îi invităm să ni se alăture și pe tinerii bloggeri timișoreni, clujeni și ieșeni, jurnaliști, profesori sau tineri absolvenți care doresc să se implice în acest proiect.

Share.

Leave A Reply