Stop violenţei şi discriminării!

0

În data de 6 noiembrie 2012, mai mulți organizatori și participanți la spectacolul „După Traian și Decebal” (Din Filele Istoriei Gay în România) și la dezbaterea care a urmat în cadrul unei universități au fost agresați, doi dintre voluntari ajungând la spital. Agresorii i-au „acuzat” pe aceștia că „organizează conferințe gay”.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) condamnă cu fermitate și consideră extrem de grav actul agresorilor. Discriminarea fățișă și încercarea de restrângere a libertății de exprimare sunt intolerabile într-un stat democratic care garantează drepturile fundamentale ale omului. Diferențele existente în cadrul societății (inclusiv în privința orientării sexuale, religiei, etniei sau a convingerilor) trebuie respectate, iar libertatea de expresie a lor trebuie garantată!

Ne exprimăm solidaritatea față de membrii grupării „Milița Spirituală”, organizatori ai evenimentului precum și față de participanți și ne alăturăm apelului acestora pentru prevenirea și sancționarea oricărui tip de discriminare sau atac asupra cetăţenilor români.

„Evenimentul este intolerabil și foarte îngrijorător. Indivizii care au comis această agresiune trebuie să răspundă cât mai repede în fața legii! ANOSR a militat și va milita tot timpul pentru nediscriminare și libertate de exprimare, principii fundamentale pentru un stat democratic și pentru respectarea cărora în România foarte mulți oameni au plătit chiar cu prețul vieții!” Mihai Dragoș, președinte ANOSR

Puteți să semnați apelul aici.

Pentru mai multe informații: dilemaveche.rotvrinfo.ro

Share.

Leave A Reply