Statutul Studentului, la finalul așteptării

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) anunță faptul că în cursul zilei de azi Statutul Studentului va fi semnat de Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului!

Nevoia unui document care să cuprindă totalitatea drepturilor studenților din România s-a concretizat în 2007, an în care ANOSR a publicat prima formă a acestui document. De atunci, au fost organizate dezbateri cu toți reprezentanții studenților, cu actorii decizionali locali și naționali.

Noua Lege a Educației prevede faptul ca un Cod al drepturilor și obligațiilor studenților va fi adoptat prin Ordin de Ministru. După multiple negocieri cu reprezentanți ai Ministerului Educației, acțiuni de protest datorită amânării continue, după zeci de dezbateri cu studenții, Statutul Studentului a ajuns în sfârșit la forma finală!

ANOSR salută adoptarea Statutului Studentului și își asumă că se va preocupa în continuare ca toate drepturile garantate prin acest document să fie cu adevărat implementate astfel încât să reprezinte beneficii reale pentru studenți.

Întâlnirea oficială pentru semnarea acestui document va avea loc la Ministerul Educației în data de 30 Martie, începând cu oră 10:00, întâlnirea fiind deschisă presei.

Share.

Leave A Reply