Solidaritate, dăruire și spirit de echipă

0

Începând de Luni(05.07.2010), voluntarii ANOSR s-au îndreptat cât au putut de repede spre zona Galațiului aflată în pericol de a fi inundată de către apele Dunării. Prima zi de lucru a fost marți (06.07.2010) când voluntari din București, Timișoara, Baia Mare, Galați au muncit pentru a proteja o parte din casele aflate în zona afectată de inundații și au făcut șanțuri pentru a drena apa din curțile oamenilor.  Au umplut și au cărat saci ajutând și la consolidarea digului construit de autorități pentru protejarea cartierului  “Valea Orașului” și a celorlalte zone în care se presupune că va ajunge Dunărea în cazul unei viituri. După o zi plină de activități, voluntarilor ANOSR  li s-au alăturat colegi din Constanta și Iași.

A urmat ziua de miercuri, începută încă de la ora 7. Am reluat activitățile începute în ziua precedentă, cele de consolidare a digului, însă nu am uitat nici de protejarea caselor gălățenilor. Pentru a fi eficienți, ne-am împărțit în mai multe grupuri de lucru. Se pare că puterea exemplului are efecte. Voluntarilor ANOSR, li s-au alăturat și localnici.

Spiritul ANOSR a primat. Solidaritatea și dăruirea se vedeau în munca depusă de către noi, studenții , însă și spiritul de echipă ne-a ajutat să lucrăm cu mai mult spor.  ANOSR-iștii vor să demonstreze încă odată faptul că ei se bazează pe o atitudine constructivă, vin cu soluții și se implică direct.

Share.

Leave A Reply