Scrisoare deschisă către Guvern: Nu luați bani de la educație!

0

Către:  Guvernul României, Ministerul Educației, Cercetării și Inovării

În atenția: Primului Ministru Emil Boc, Doamnei Ministru Ecaterina Andronescu

Stimate Domnule Prim – Ministru, Stimată Doamnă Ministru,

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), este cea mai mare federaţie studenţeasca din România, unica recunoscută la nivel european şi reprezintă peste 500.000 de studenți din întreaga țară. în această calitate vă adresăm rugămintea de a prezenta în plen solicitarea pe care reprezentanții studenților o adresează Guvernului de a nu recurge la o rectificare de buget negativă în cazul educației.

Suntem conștienți că traversăm din plin o criză economică destul de gravă, care a lovit toate continentele. Cu toate acestea, educația trebuie să rămână o prioritate națională deoarece are un rol esențial în dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, fiind singurul pilon generator de competențe și abilități. în contextul în care educația reprezintă un bun public prioritar, ANOSR consideră vitale investițiile în viitorul acestei țări, viitor de care vor fi responsabili tinerii care trec acum prin băncile școlii, fie ca sunt în școală primară, generală, preuniversitară său universitară.

Societatea este, credem noi, convinsă că problema educației nu trebuie abordată doar atunci când este la modă. Este vital ca reformele începute în ultimii ani în educație să fie continuate și schimbările făcute până în prezent, evaluate. Pentru toate aceste procese, este nevoie de un buget minim de 6%, care în opinia ANOSR nu va rezolva problemele din sistemul de educație, dar va contribui substanțial la abordarea eficientă a celor mai importanți factori care determină progresul în acest segment.

De asemenea, dorim să reamintim tuturor partidelor politice că au semnat un pact, în care au recunoscut că educația este un segment vital al societății și au conștientizat importantă asumării rolului de factor decizional în ceea ce privește viitorul ținerilor elevi și studenți din România. Considerăm că a trecut suficient timp de la semnarea acestuia, timp în care s-au făcut puțini pași pentru a-l pune în aplicare. ANOSR dorește să-și exprime speranță că acest pact a cărui semnatar este, să nu fie îngropat fără nici un rezultat, cum s-a întâmplat cu unul similar, în anul 2000.

În speranță că tinerii de pe băncile sistemului de educație din România vor beneficia de sprijinul dumneavoastră în crearea unui sistem educațional performant și adaptat nevoilor acestora, vă asigurăm de întreaga noastră deschidere și dorința de colaborare.

Share.

Leave A Reply