Scrisoare deschisă către dl. rector Andrei Marga

0

În atenția: Dl. Rector al Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

Către: Domnul Rector Andrei Marga

Domnule Rector,

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România își declară public nemulțumirea față de modul în care dumneavoastră, în calitate de Rector al celei mai mări universități din România, tratați unul dintre cele mai importante proiecte educaționale implementate de către studenți.

ANOSR a organizat în perioada 6-7 mai la Cluj, Gala Profesorului Bologna, proiect care dezvoltă Învățământul Centrat pe Student prin promovarea acelor cadre didactice apreciate de către studenți prin metodele de predare pe care le utilizează, prin comunicare și parteneriat. Anul acesta, după ce s-a desfășurat la Sibiu, București, Timișoara, a ajuns la cea de-a 4-a ediție și a fost implementat cu sprijinul OSUBB. Menționăm că proiectul este unul recunoscut, apreciat la nivel internațional și premiat în cadrul Galei Societății Civile.

Încă de la început când au fost demarate pregătirile Galei, am considerat că ne putem baza pe sprijinul dumneavoastră, sprijin acordat de nenumărate ori atât verbal cât și prin aprobarea cererilor depuse de către organizatori. Este de necrezut, cum deși ANOSR a primit confirmări din partea dumneavoastră, să ajungem ca înainte de eveniment cu 4 zile să vă retrageți tot sprijinul pe motive incoerențe.

În acest context, ANOSR va solicita să vă exprimați public motivul pentru care ați intenționat să aduceți prejudicii unui proiect de anvergură și tradiție. Vrem să clarificăm dacă motivul real este acela că ANOSR a invitat inclusiv reprezentanți ai instituțiilor statului așa cum la fiecare eveniment major obișnuiește să facă.  Menționăm și faptul că în final, deși organizat în doar 4 zile, evenimentul s-a bucurat de un adevărat succes.

“Un comportament de bazar de tipul “3 la 10.000”  și mai apoi abuzul de putere nu sunt lucruri pe care un domn rector stimat ar trebui să își permită să le facă. Suntem dezamăgiți că interesele ilegitime iau locul democrației, a respectului și a valorilor reale în spațiul universitar. ”   – Daniela Alexe Președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply