România, țară fără viitor! – semnat Clasa Politică

0

Niciun partid politic parlamentar și doar 14 candidați la alegerile din Decembrie au răspuns direct „Scrisorii deschise pentru Viitorul României!”. Lansată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) în data de 9 Octombrie, scrisoarea atrage atenția asupra unor probleme majore legate de finanțarea educației, situația tinerilor angajați din educație și sănătate și participarea tinerilor în luarea deciziilor și cere sprijinul politicenilor în rezolvarea lor.

 Lista răspunsurilor primite de studenți poate fi consultată aici începând de astăzi și va fi actualizată în fiecare zi până la alegeri. Totodată, informațiile vor fi distribuite și prin pagina de facebook ANOSR și prin pagina candidatului fictiv al studenților pentru alegerile parlamentare, ANA (Acum Noi Acționăm). ANOSR va realiza ulterior și o monitorizare a gradului în care aleșii se vor ține de cuvânt în problemele semnalate prin scrisoarea deschisă.

 Pentru a atrage atenția clasei politice, ANOSR a trimis adrese personalizate liderilor tuturor partidelor politice, parlamentarilor în funcție, membrilor Guvernului cu atribuții în domeniile vizate și majorității candidaților la alegerile parlamentare. Totodată, reprezentanții studenților au demarat acțiuni de strângere de semnături fizice și online (http://www.petitieonline.com/pentruviitor) și au lansat și un candidat fictiv  la alegerile parlamentare!

Slaba reacție a clasei politice reflectă ignoranța acesteia față de viitorul țării și lipsa de considerație față de tineri. Politicienii dovedesc încă o dată că preferă scandalul electoral lipsit de substanță, unui dialog transparent și clar cu cetățenii pe care aspiră să îi reprezinte în Parlamentul României.

 ANOSR le mulțumește celor care au răspuns scrisorii deschise și cu atât mai mult, în speranța că se vor ține de cuvânt, celor care au ales să și susțină prioritățile studenților!

 „Ignoranța celor care vor să ne reprezintă este, pe de o parte, un nou prilej de constatare a stării cumplite în care se află clasa noastră politică. Pe de altă parte, este un semnal că dacă nu ne trezim și nu învățăm să îi tragem pe politicieni la răspundere, inclusiv – sau poate mai ales – electoral, ne așteaptă un viitor sumbru. Soluția pentru combaterea abuzurilor, a minciunilor electorale, a discursurilor superficiale și a fraudelor mușamalizate nu este renunțarea la vot, ci, din contră, participarea informată și transparentizarea asumărilor, a implementării lor și a integrității candidaților!” – Mihai Dragoș, președinte ANOSR

 

Share.

Leave A Reply