Respect pentru trecut-20 de ani de la brutalizarea unei generații!

0

Astăzi, 13 iunie 2010, se împlinesc 20 de ani de la crunta mineriadă.

20 de ani de la groaznica încălcare a democrației!

20 de ani de la jertfa pentru libertate!

20 de ani de când poporul român a fost întors împotriva viitorului țării – tânăra studențime,

20 de ani fără adevăr!

20 de ani fără vinovați!

Nu avem cum să uităm tot ce s-a petrecut în acele momente tragice, de aceea poporul român merită măcar să cunoască adevărul legat de mineriadă. Până nu se vor închide capitole dureroase din istoria țării, va fi greu să deschidem altele noi. Statul ar trebui să facă eforturi mai mari spre găsirea adevărului acestui episod și ar trebui să sprijine structuri independente care să caute cu adevărat ceea ce s-a întâmplat și pe cei culpabili, pentru a fi pedepsiți!

Societatea nu trebuie să uite îngrozitoarele evenimentele din 13-15 iunie 1990, ci să comemoreze mereu ceea ce s-a întâmplat, prilej prin care să-și dovedească respectul față de cei care au crezut cu tărie în libertatea de exprimare și au luptat pentru DEMOCRAȚIE.

Deși timpul a trecut, mișcarea studențească nu și-a uitat istoria. În fața provocării timpului, ANOSR și-a păstrat principiile enunțate și în anii 90, în Piață Universității. Au trecut 20 de ani și iată suntem nevoiți să comemorăm evenimente intitulate ca și ”golaniada” în lipsa unor răspunsuri, în lipsa unor vinovați. ANOSR va continua tradiția studenților care au participat și au susținut revoluția romană din ‘89 și ‘90, luptând pentru libertățile și valorile atât de dorite de aceia care și-au riscat viața pentru viitorul țării.

Trebuie să fim conștienți, că orice acțiune împotriva principiilor și valorilor enunțate de către victimele din 90, nu face altceva decât să activeze neocomunismul. Din acest motiv, ANOSR, singura federație studențească care are în structură organizații studențești ce au participat la evenimentele  din 1990, singurii continuatori de drept ai  mișcărilor studențești din 1990, respectă trecutul și studenții care au avut curajul să creadă și să lupte pentru DEMOCRAȚIE.  ANOSR nu își va uita istoria și originile!

În perioada 13-15 iunie, studenții vor păstra un moment de reculegere pentru victimele din  1990. Noile generații de studenți respectă TRECUTUL și vin în sprijinul ADEVĂRULUI, pentru a putea REPREZENTA VIITORUL!

Pentru cei care doriți să vă aduceți aminte de o melodie probabil uitată, puteți asculta Imnul Golanilor aici.

Share.

Leave A Reply