Recunoașterea societății civile pentru proiectele ANOSR

0

În data de 31 Mai a avut loc Gala Societății Civile. În cadrul acestui eveniment Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România ( ANOSR) , a câștigat premiul I la secțiunea Educație și Cercetare cu proiectul “Săptămână Bologna în Universități”

Gala Societății Civile este un eveniment care susține dezvoltarea societății civile, aflată anul acesta la Ediția a V-a. Unul din obiectivele galei este acela de “creștere a sectorului neguvernamental prin puterea exemplului”. În acest an au intrat în competiție 92 de organizații neguvernamentale cu 118 proiecte.

Cel mai bun proiect educațional a fost recunoscut de societatea civilă ca fiind Săptămână Bologna în Universități (SBU) realizat de ANOSR. – www.bologna.ro

SBU este prima campanie națională de informare și conștientizare a studenților, profesorilor și societății în general despre nevoia implementării corecte a reformelor Procesului Bologna. A vizat informarea cu privire la implicațiile acestora în viața de zi cu zi, într-o manieră nonconformistă și integrată. A inclus:16 training-uri pentru 296 de reprezentanți ai studenților din 18 universități, campanii de promovare în fiecare universitate prin: stickere, broșuri informative și scrisori adresate profesorilor, realizarea Cărții Negre a Procesului Bologna, dezbateri locale și o dezbatere națională, formarea Echipei Naționale de Instigatori Bologna. Impactul a fost evaluat într-o întâlnire de evaluare intermediară și follow-up-ul a fost stabilit în cadrul Săptămânii Instigatorilor Bologna.

ANOSR, singura federație studențească din România recunoscută la nivel European, a devenit altfel și SINGURA FEDERAȚIE NAȚIONALĂ CARE A OBȚINUT PREMIUL SOCIETĂȚII CIVILE.

Reprezentăm viitorul!

Share.

Leave A Reply