Răspunsul ANOSR la anunțul ANST din 13.12.2010 cu privire la taberele studențești

0

În urma răspunsului postat pe site-ul Autorității Naționale pentru Sport și Tineret,   ANOSR dorește să facă următoarele precizări:

ANOSR a avut, are și speră că va avea, o colaborarea fructuoasă cu ANST, colaborare ce are drept obiectiv beneficiul studenților din România, colaborare ce nu poate fi caracterizată doar prin campania exemplificată de către ANST în anunțul public, ci printr-o serie întreaga de proiecte desfășurate de-a lungul timpului în parteneriat.

Totodată, aceste colaborări nu afectezeaza și nu vor afecta în niciun fel decizia ANOSR de a reacționa său modul în care reacționează atunci când studenții, prin organizațiile studențești, sesizează nereguli în activitatea oricărei instituții publice cu responsabilități în ceea ce privește tinerii din România.

Astfel, dorim să precizăm că ANST, prin direcțiile sale, coordonează organizarea taberelor studențești și elaborează metodologia și regulamentul privind repartizarea locurilor în taberele studențești. De asemenea, elaborează criteriile de eligibilitate, eliberează biletele de tabăra atribuite studenților și gestionează procedurile de achiziție a serviciilor hoteliere.

Menționăm că până în acest moment nu s-a făcut niciun demers pentru că studenții să beneficiezede tabere. Dintre demersuri amintim:

– consultarea ANOSR cu privire la desfășurarea licitațiilor sau a modului de procurare a serviciilor de tabăra.

– transmiterea către universități de note informative privind calendarul și metodologia de acordare  a biletelor de tabăra, pentru a demara procedurile de selecție a studenților care să beneficieze de aceste servicii.

– înscrierea studenților care vor să meargă în tabere

– selectarea de către universități a studenților

– găsirea locațiilor de tabăra

– alocarea numărului de locuri de tabăra și a locațiilor pe fiecare universitate și mai apoi facultate

– distribuirea biletelor către studenți

ANOSR nu are cunoștință de orice acțiune demarată în acest sens de către ANST, iar pentru ca aceste proceduri să fie demarate, ANST nu are nevoie de o cerere oficială din partea ANOSR.

În ceea ce privește viziunea ANOSR cu privire la procesul de alocare a taberelor studențești, ANOSR a mai afirmat public faptul că este nevoie de reformarea lui pentru a răspunde nevoilor actuale ale studenților precum și pentru a evită birocrația excesivă. Cu toate acestea, orice nou sistem trebuie să îl înlocuiască pe cel actual fără a crea discontinuitate în acordarea acestor drepturi.

ANOSR apreciază faptul că ANST își manifestă deșchiderea și sprijinul către organizațiile studențești și speră cu acest sprijin să se rezolve cât mai urgent problemă taberelor de iarnă.

Concluzionând, ANOSR se bucură că a reușit să stârnească o reacție publică a instituțiilor și așteaptă împreună cu studenții români răspunsul oficial referitor la modul în care vor fi alocate taberele și calendarul acțiunilor descrise mai sus, în conformitate cu declarațiile purtătorului de cuvânt MECTS în acest sens.

Share.

Leave A Reply