Radiografia nevoilor actuale ale mișcării studențești din România

0

În data de 26 mai 2006, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a lansat oficial primului document programatic al mișcării studențești din România.

Broșură ANOSR reprezintă un prim pas în sensul eficientizării și profesionalizării organizațiilor studențești din România, dovedind că mișcarea sudenteasca înseamnă mult mai mult decât baluri ale bobocilor și greve, ea presupune implicarea în politicile publice și în proiecte naționale de impact.

Broșură ANOSR marchează primul Forum Național al Organizațiilor Studențești din România și reunește concluziile a peste 60 de organizații studențești (ONGS) din principalele centre universitare. În cuprins regăsim atât problemele cu care se confruntă ONGS-urile cât și nevoile acestora în raport cu o structură națională federativă. Totodată broșura include o strategie de comunicare și relaționare cu principalii actori din Învățământul Superior, în care sunt incluși și reprezentanții mass-media.

La evenimentul de lansare din 26 mai 2006 au participat atât lideri ai mișcării studențești din țară cât și personalități importante în domeniul Învățământului Superior din România:

– Gheorghe Pogea – Ministrul de Stat pentru coordonarea activităților din domeniul economic

– Mihail Hârdău – Ministrul Educației și Cercetării

– Ecaterina Andronescu – președintele Consiliului Național al Rectorilor

– Răzvan Bobulescu – președintele Federației Naționale Sindicale Alma Mater

– Ficu Anghel – Directorul Agenției pentru Sprijinirea Studenților

Ulterior, în perioada 26 mai – 16 iunie 2006 am diseminat aceste broșuri în rândul principalilor actori naționali din Învățământul Superior și anume:

1. Organizații studențești

2. Ministerul Educației și Cercetării

3. Sindicatele din Învățământul Superior

4. Consiliul Național al Rectorilor

5. Autoritatea Națională pentru Tineret, Agenția pentru Sprijinirea Studenților, Agenția Națională de Sprijinire a Inițiativelor Ținerilor

6. Partide politice

7. Mass-media

8. Reprezentanți din mediul public și privat

9. Consiliul Tineretului din România

Share.

Leave A Reply