Protocol CNOSM și ANOSR

0

În data de 21 decembrie 2009, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova (CNOSM), au semnat un acord de colaborare. Documentul a fost semnat la Chișinău, în prezența Ministrului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, domnul Ion Cebanu.

La conferință intitulată “Perspective de colaborare între Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România” au participat peste 12 lideri ai mișcării studențești din Republica Moldova și președintele ANOSR, Cezar Mihai HÂJ. Au fost discutate posibilitățile și ariile de colaborare între cele două structuri dintre care dorim să amintim:

– Inițierea unor proiecte privind schimburi de experiențe între voluntarii celor două țări.

– Realizarea unor proiecte finanțate din fonduri europene.

– Realizarea unei dezbateri amănunțite între conducerile celor două structuri la București în luna ianuarie.

– Oferirea de expertiză pe diferite niveluri de activitate.

– Posibilitatea aderării CNOSM la Uniunea Europeană a Studenților.

“Suntem fericiți că la finele anului 2009, un an de referință în istoria Moldovei, ANOSR a reușit să semneze un astfel de acord cu omologii noștri de peste Prut. Am rămas impresionat, de nivelul la care se găsește CNOSM, având în vedere vârsta organizației. Suntem convinși  că avem multe de învățat unii de la alții, iar acest parteneriat ne va facilita crearea unei mișcări studențești solidare și profesioniste în această zonă a europei.” Cezar Mihai HÂJ – Președinte ANOSR

În luna ianuarie va avea loc o nouă întâlnire între cele două părți semnatare, de data aceasta la București , unde se vor definitiva discuțiile pe marginea planului de acțiune pentru anul 2010.

Share.

Leave A Reply