Protestul nu ia vacanță!

0

Protestul-nu-ia-vacanță!Studenții sunt hotărâți să lupte pentru un sistem echitabil de justiție și, chiar dacă intră începând de astăzi în vacanța mult așteptată, lupta pentru un viitor mai bun nu ia vacanță!

Este adevărat, astăzi este ultima zi din acest an în care studenții mai merg la cursuri. Cu toții ne pregătim de Crăciun. Unii au plecat deja acasă, unii poate sunt chiar în acest moment în trenurile care îi duc către rude, unii sunt originari din centrul universitar în care și studiază, unii încă sunt pe fugă cu ultimele pregătiri, însă nimeni nu poate trece cu vederea lucrurile care se întâmplă în acest moment. Studenții critică vehement modificările propuse privitor la Legile justiției și legislația penală, considerând că acestea ar putea eroda temeliile statului de drept, lucru pe care, bineînțeles, refuză să îl accepte.

Știm cu toții că în vacanță, dar, mai ales de Crăciun, ne dorim să fim alături de cei dragi, dar totodată știm și că lupta pentru viitor nu contează de unde o duci. Așadar, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) îndeamnă mișcarea protestului de oriunde, chiar și de acasă, sub sloganul „Nu contează de unde protestez!”. Fie că studentul este în centrul universitar unde studiază sau a plecat în orașul natal, poate protesta împotriva măsurilor aberante dorite. Ce propunem? Două variante simple, dar care pot avea un impact la fel de semnificativ: ori studentul în cauză va ieși în stradă împreună cu alți câțiva prieteni, ori va realiza conștiincios o pancartă pe care o va lăsa într-un punct de trecere din orașul său. Indiferent ce va alege, orice formă de protest va contribui la vocea comună pentru un viitor mai bun și un sistem judiciar echitabil.

În final, ținem să menționăm că solicităm, din nou, renunțarea demersurilor demarate de către Parlament, ce au scopul doar de a distruge legile justiției. Totodată, amintim faptul că pentru seara aceasta, cât și pentru cele ce urmează, au fost anunțare proteste în mai multe orașe, unde îndemnăm studenții și nu numai să fie prezenți.

Ne vedem în stradă!

Share.

Leave A Reply