Protestele studențești continuă

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România anunță că va continua acțiunile de protest datorate modului în care Guvernul României și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului tratează educația și studenții.

Propunerea Guvernului privind bugetul alocat educației denotă o lipsă majoră de responsabilitate față de viitorul țării! ANOSR solicită acordarea a 6% din PIB pentru educație, conform Legii Educației! Creșterea nivelului de educație al populației și creșterea calității educației sunt cele mai sigure metode de dezvoltare ale unui stat, aducând beneficii sociale, economice și culturale României.

ANOSR solicită și adoptarea Statutului Studentului. Lipsa unui motiv pentru neadoptare și decizia de a întrerupe comunicarea cu reprezentanții studenților în urma acțiunilor de protest din 17 noiembrie denota o lipsă totală de considerație și respect față de rolul studenților în dezvoltarea educației și a societății în general.

În acest sens, organizațiile membre ANOSR vor demara consultări în 16 centre universitare iar liderii organizațiilor se vor întâlni la sfârșitul săptămânii la Galați, pentru a discuta viitoarele forme de protest. Până acum, în noiembrie au fost organizate acțiuni de protest în București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Galați, Baia Mare, Alba Iulia, Suceava și Petroșani.

ANOSR salută inițiativă studenților din Facultatea de Istorie și încurajează studenții din România să revendice universitățile, al căror principal scop este acela de a răspunde nevoilor lor de formare și dezvoltare. Încurajarea și manifestarea spiritului critic stau la baza construirii unei democrații reale, atât de necesare în România! De asemenea, sperăm că aceste mișcări vor reuși să schimbe opinia vădit răspândită în rândul guvernanților conform căreia studenții sunt doar o masă de manevră!

„Educația este cel mai important pilon al dezvoltării unei societăți. Atât timp cât decidenții nu o vor trata cu respect – în termeni de investiție și de drepturi ale tuturor participanților la educație – România vă rămâne blocată în crizele prin care trece – economică, socială și politică. Salutăm acțiunile studenților la Facultatea de Istorie! Sperăm că un număr cât mai mare de studenți să se mobilizeze pe mai departe pentru a luptă pentru drepturile lor!” – Daniela Alexe, președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply