Protestele locale ANOSR continuă

0

Luni – 28 februarie, ANOSR a început seria de proteste locale. Au fost în greva japoneză și s-au solidarizat cu protestul ANOSR, studenți din Baia Mare, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Timișoara, Petroșani, București, Constantă, Galați, Iași, Suceava. Suma celor care au protestat s-au solidarizat pentru apărarea drepturilor studenților a fost undeva la aproape 20.000 de studenți din toată țara.

Astfel, seria protestelor locale va continua și astăzi. Întrucât mulți studenți au fost în vacanță săptămână trecută, în unele centre universitare protestele vor avea loc cu o zi întârziere, astfel încât studenții proaspăt veniți din vacanță să poată fi angrenați în tot ceea ce înseamnă partea de proteste la nivel local.

Așadar, marți și miercuri (1 și 2 martie), studenții își vor scoate cearceafurile în semn de solidaritate și protest cu sau fără mesaje (“Vrem 25%! Drepturile studenților NU sunt negociabile!”) în centrele universitare: București, Constanța, Galați, Alba-Iulia, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iași, Petroșani, Timișoara, Sibiu, Suceava. Începând de miercuri, studenții vor arbora cearceafuri/bannere pe universități, cămine și cantine (în funcție de aprobările primite). De asemenea, în unele centre universitare cum ar fi Constantă, Cluj-Napoca și Suceava studenții vor scrie din luminile camerelor de cămin, procentul de 25% cu scopul de a atrage un semnal de alarmă cu privire la problema semnalată de către ANOSR de foarte mult timp.

Joi, organizațiile studențești vor pregăti pachetul studentului “de la mama și tata” pentru domnul Ministru al Educației și îl vor trimite către MECTS. Acest pachețel simbolizează condiția socială a studentului din România, cum trăiește și ce primește de la părinți pentru a se întreține. Ideea pachetului studentului este realizată cu scopul de a-l face și pe domnul Ministru să experimenteze cutuma de a primi pachet de la mama și de la tata, fapt neexperimentat de dumnealui, întrucât nu a fost niciodată student în România. Pachetele vor veni către Minister din toată țară.

Vineri – studenții își vor anunța venirea în București pentru data de 7 martie. Spiritele studenților clocotesc deja, aștepand ziua de Luni- 7 martie pentru a veni în fața MECTS și a-și exprima încă o dată problemele.

Share.

Leave A Reply