Promisiunile făcute studenților rămân doar vorbe!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) condamnă public lipsa de coerență între promisiunile făcute public de domnul Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică și faptele acestuia!

Ministrul delegat s-a declarat partener al studenților și a promis că susține participarea studenților în procent de 25% în alegerea Rectorului, respectarea Statutului Studentului și creșterea subvenției cămine cantine, însă nu a făcut eforturi concrete pentru soluționarea acestor probleme până în acest moment.

Mai mult, Ministrul evită să dea un răspuns clar asupra poziției ANOSR cu privire la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 92 / 18 Decembrie 2012, a cărei lege de adoptare poate fi discutată oricând în Comisia de Învățământ din Senatul României și de care depind o parte din obiectivele menționate mai sus dar și evitarea acaparării mediului academic de către cel politic și multe alte chestiuni importante!

ANOSR este îngrijorată de atitudinea domnului Ministru raportată la propriile promisiuni și îi solicită acestuia organizarea de urgență a unei întâlniri oficiale prin care să își clarifice obiectivele și calendarul de implementare a asumărilor făcute.

„Relația cu Ministerul Educației a început foarte bine și au fost multe asumări valoroase pentru noi făcute de către mai mulți miniștri în ultimul an. Cu toate acestea suntem nevoiți să constatăm că miniștrii se tot schimbă, promisiunile făcute nouă rămân în aer și pe lângă discuțiile cu noi se croșetează diferite modificări în sistemul de educație, modificări de care aflăm din presă sau din Monitorul Oficial și care au un impact deosebit de mare asupra noastră. Acest tip de relație nu poate fi numit dialog cu partenerii sociali și nici parteneriat și din câte observăm nu suntem nici singurii nemulțumiți…” – Mihai Dragoș, Președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply