Prioritățile studenților din Europa, dezbătute la București!

0

Astăzi, 19 aprilie, va avea loc deschiderea oficială a Adunării Generale a Organizației Europene a Studenților. Dezbaterile vor începe la ora 17:00 în sala CA Rossetti a Palatului Parlamentului, se vor centra pe tema “Impactul crizei economice asupra finanțării învățământului superior” și îi va avea ca invitați pe: Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului – domnul Cătălin BABA, Primarul Municipiului București – domnul Sorin OPRESCU, Rectorul Academiei de Studii Economice – prof. dr. Pavel NASTASE, Rectorul Universității Europei de Sud-Est Lumina – prof. dr. Filip STANCIU și alți invitați. Evenimentul este deschis presei.

Liderii studenților din 38 de țări au venit la București pentru a dezbate prioritățile studenților cu privire la învățământul superior din Europa. Aceștia vor face propuneri legate de finanțarea învățământului superior – grav afectată de criza economică, de programul Erasmus for All al Comisiei Europene, își vor definitiva strategia pentru Conferința Ministerială Bologna și vor alege un nou Birou de Conducere.

Toate acestea se vor întâmpla în perioada 19 – 25 Aprilie în cadrul ediției cu numărul 62 a Adunării Generale a Organizației Europene a Studenților (BM ESU) și a Trainingului European pe Finanțarea Învățământului Superior, evenimente organizate în București de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

De asemenea, dorim să menționăm faptul că BM ESU este o premieră pentru mișcarea studențească din România, fiind primă dată când la București se reunesc toți reprezentanții studenților din Europa.

Share.

Leave A Reply