Prima femeie “la cârma” mișcării studențești din România

0

Reprezentanții studenților din România s-au întâlnit în perioada 14-16 septembrie 2006, la Arcalia unde a avut loc Adunarea Generală a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (A.N.O.S.R.).

În cadrul acestei întâlniri s-a ales noua conducere a federației și s-a stabilit strategia pentru perioada 2006-2007.

Astfel, începând cu acest an mișcarea studențească are un nou lider în persoana Ligiei Deca, reprezentantă a Ligii Studenților din Universitatea Maritimă Constanță, aleasă de către organizațiile membre ANOSR. Ligia Deca devine astfel prima femeie aleasă “la cârma” mișcării studențești din România, în rezonanță cu principiile europene.

Cu rezultate academice de excepție (șefă de promoție în 2006 a Universității Maritime din Constanța) și recunoaștere națională în reprezentarea studenților din România (reprezentantă ANOSR la negocierile cu Guvernul din noiembrie 2005 și Secretar General ANOSR în perioada 2005-2006), Ligia Deca promite să aducă noi standarde și o nouă viziune în mișcarea națională studențească.

ANOSR este unica federație studențească din România:

– în care echipa de conducere este structurată în baza principiilor și reglementărilor europene.

– recunoscută la nivel european ca membru cu drepturi depline în ESIB

– cu reprezentativitate de 70% în centrele universitare

Referitor la strategia ANOSR pentru 2006 -2007 s-a stabilit calendarul de proiecte și activități pentru acest an și demararea unei campanii naționale “CE TE DOARE?” de consultare, informare și conștientizare a studenților cu privire la drepturile și obligațiile ce le revin.

Share.

Leave A Reply