Practici securiste asupra studenílor, din partea Ecaterinei Andronescu

0

Marți, 19 iunie 2007, la sediul ANOSR a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia am solicitat demisia doamnei Ecaterina Andronescu din toate funcțiile publice deținute!

Suntem revoltați că tocmai doamna Rector Ecaterina Andronescu, în calitate de fost Ministru al Educației, actualmente Rectorul Universității Politehnica din București, Președinte al Consiliului Național al Rectorilor și membru în Comisia de Învățământ din Camera Deputaților și-a permis să cheme în mod abuziv studenții la raport.

În data de 14 iunie 2007, doamna Ecaterina Andronescu a comis:

1. un abuz în serviciu asupra dreptului la libertate de exprimare a studențiilor printr-o atitudine securistă de tip intimidare

2. o imixtiune în procesul de evaluare instituțională a Politehnicii București

3. o încălcare a statutului studenților de parteneri în procesul educațional

În data de 13 iunie 2007 la solicitarea Comisiei de Evaluare Instituțională ARACIS, studenții au fost chemați să-și expună opinia cu privire la actul educațional din Politehnica București. A doua zi, o parte dintre ei au fost chemați de doamna Andronescu să de-a explicații cu privire la părerile exprimate.

ANOSR califică gestul doamnei Andronescu drept o acțiune care readuce drepturile studenților la statutul lor din urmă cu 17 ani, pe vremea mineriadelor, când studenții au fost bătuți și omorâți în încercarea lor de a-și apăra dreptul la liberă exprimare.

În acest context toate organizațiile studențești membre ANOSR, din principalele 15 centre universitare ale țării se solidarizează cu colegii lor din Politehnică.

Astfel, solicităm:

– scuzele oficiale ale doamnei Andronescu în raport cu presiunile exercitate

– demisia domniei Andronescu din funcțiile publice deținute.

Totodată vom adresa CNSAS o cerere de verificare, dacă doamna Ecaterina Andronescu a făcut poliție politică, după cum sugerează stilul acestei acțiuni. Nu putem permite ca acest caz de intimidare al studenților să devină o practică la nivel național, al cărei inițiator în prezent este doamna Ecaterina Andronescu.

Share.

Leave A Reply