Poziția ANOSR privind Legea Educației și eventualele proteste

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR),  federație reprezentativă la nivel național, singurul reprezentant al studenților la nivel european, dorește să clarifice poziția studenților privind Legea Educației și eventualele proteste.

ANOSR a fost dintotdeauna unul din factorii constructivi de pe scena educațională românească. În acest sens, ANOSR a militat pentru o rezolvare constructivă a problemelor sesizate, recurgând  la mișcări de protest doar în situația în care abordările constructive au dat greș.

În cazul de față, am condamnat atitudinea Ministerului care nu a introdus amendamentele solicitate de ANOSR, și convenite împreună cu reprezentanții MECTS, cerând chiar demisia Ministrului. Însă având în vedere că procesul legislativ, nu s-a încheiat, și introducerea amendamentelor în lege le considerăm a fi prioritare oricărei forme de răzbunare socială, am optat spre a negocia introducerea amendamentelor și susținerea lor în Camera Deputaților.

“Considerăm că în interesul studenților trebuia să acordăm o ultimă șansă abordării constructive pentru introducerea tuturor amendamentelor pe care ANOSR le-a susținut încă de la început. Eșecul promovării tuturor amendamentelor în Camera Deputaților nu va lăsa absolut nici o scuză actualei puteri, privind atitudinea față de studenți, legitimând cât se poate de clar o grevă generală în toată țara, inițiată și susținută de ANOSR.”

Decizia privind protestele se va lua la sfârșitul acestei săptămâni, când legea va trece de comisia de învățământ din cadrul camerei deputaților, eventualele acțiuni stradale fiind programate la începutul săptămânii viitoare.

Dorim să subliniem faptul că ne aflăm încă o dată la intersecția unor interese politice majore, însă poziția adoptată de către noi, va fi una cât se poate de legitimă, derivată din interesul direct al studenților și nicidecum dintr-o  perspectivă PR-istică.

Share.

Leave A Reply